Ivo FeltFoto: Erlend Štaub
Tele
19. märts 2019, 11:01

Ivo Felt ei välista, et „Tõest ja õigusest“ võiks tulla miniseriaal (10)

„Tõde ja õiguse” produtsent Ivo Felt tunnistas „Ringvaate” eetris, et talle tuleb filmi nõnda suur menu üllatusena. Film on kinos olnud kõigest kolm nädalat ja juba ületanud kõik vaatajarekordid. „Ega me mingeid prognoose väga teha ei osanud,” sõnas ta.

„Me lootsime, et seda filmi vaadatakse. Filmid, mis on enne meid olnud päris edukad, näiteks „Seltsimees laps” ja EV 100 filmid näitavad, et rahvas käib kinos ja vaatab filme küll, aga et ta osutub nii edukaks, ei osanud me uneski näha,” on ta siiralt üllatunud.

Film on Felti sõnul kinos seni, kuni sellel on vaatajaid. „Ma väga loodan, et inimesed lähevad veel kinno.”

Ka filmiga kaasas käivat kiidulaulu on tema sõnul natukene imelik kuulata. „Me oleme pigem harjunud vastu pead saama ja mõnelt poolt on midagi natukene kosta olnud, aga kuidagi hämmastavalt üksmeelne tagasiside on,” ei oska ta midagi öelda. „Nii kriitikud kui ka publik, igalt poolt kuuled häid sõnu. Ma ei tea, Tanel Toom on hea filmi teinud järelikult,” kiidab ta filmi autorit.

Kuigi film on 2 tundi ja 45 minutit pikk, oleks Felti sõnul umbes 20 minuti jagu monteeritud materjali veel olnud. Mis sellest saab, Felt veel ei tea, aga huvi korral ei välista ta miniseriaali võimalust. Sellisel juhul tuleks natuke juurde filmida.

Välismaale film veel jõudnud ei ole. Mõned sõbrad, kes esilinastusel filmi nägid, seda siiski taevani ei kiitnud. „Siin võib-olla väike kübe ka meie oma asja, mis me ise arvame, et on midagi erilist. Samas ega keegi ole ka halvasti öelnud. Aga kuna filmil ei ole veel mitte mingit võimalust väljaspool Eestit näidatud saada, siis ei oska öelda,” loodab ta siiski, et film jõuab festivalidele.