Foto: Kuvatõmmis/ "Kuuuurija"
Tele
18. märts 2019, 21:00

TAAS ÜKS PETTUR! Internetis Hiina kaupa müünud naine pettis inimesi süsteemselt (20)

Sotsiaalmeedia gruppidest tellimine on alati riskantne, sest kunagi ei tea, kas saad asja kätte või mitte. „Kuuuurija” poole pöördunud Tiina just sellise pettuse ohvriks langeski.

Tiinale jäid silma Facebookis postitused, kus müüdi soodsalt talveparkat, mille naine tellida otsustas. See maksis 22 eurot. Janne Aru, naine, kes jopet müüs, tegeles Facebookis riideäriga ja müüs erinevaid asju. Jopesid, kleiti, saapaid ja palju muud, kogu kaup telliti Hiinast. Tiina soovitud jope temani aga kunagi ei jõudnud.

Kiiresti sõlmiti tehing, Tiina maksis raha ja jäi ootama. Parkat ootas ta aga kuude kaupa. Pidevalt oli müüjal mitu vabandust, küll oli asi Omniva taga, kes kolis, siis polnud pakk lihtsalt temani jõudnud. Lõpuks Tiina kannatus katkes ja ta tegi sellest postituse ostu-müügi keskkonda, see avas aga täieliku pandora laeka, sest selgus, et Aru on petnud ka teisi.

Tiina ei suutnud uskuda, et tegemist on süsteemse petturiga. Tema sõnul on asi aga põhimõttes ja õiglus tuleb jalule seada. Naine on otsustanud ühishagi koos teiste ohvritega kohtule esitada. Omal käel uuris ta välja ka naise töökoha, et temaga kohtuda. 

Politsei kinnitab, et ka neile on laekunud kümneid avaldusi naise kohta, kellelt tellitud kaupa saadud pole.

Tiina otsustas Janne üles otsida ja talle töö juurde vastu minna. Koos saatemeeskonnaga läkski ühel päeval Tiina Jannele tööjuurde vastu. Vestluse käigus tunnistab naine (Janne Aru), et tellimusi ei toimunudki ja ta pettis inimesi. Kui pettur kaamerat nägi, hakkas ta põgenema ja sõnas, et ei soovi teemat kommenteerida. Vahetult enne „Kuuuurija” eetrisse minekut sai ka Tiina oma 22 eurot tagasi.