Jussie Smollett 14. märtsil Chicago kohtumajas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. märts 2019, 13:00

Teletäht ei tunnistanud end kallaletungi lavastamises süüdi (4)

USA seriaalist „Empire“ tuntud Jussie Smollett ei tunnistanud end kohtus süüdi rassistliku ja homofoobse kallaletungi lavastamises.

Hollywood Reporteri teatel ütles Smolletti advokaat Mark Geragos, et tema klient kinnitab kategooriliselt oma süütust. Geragos (kes esindas Michael Jacksonit tema pedofiiliaprotsessi algul, kuid asendati hiljem teise kaitsjaga) heidab Chicago politseijaoskonnale ette väärinformatsiooni lekkimist ning Smolletti arstlike dokumentide ebaseaduslikku uurimist. 

Smollettile on esitatud kokku 16 süüdistust valeandmete esitamises eri politseiinstantsidele. Näitleja väitis, et talle tungisid kell kaks öösel Chicago tänaval kallale kaks maskis meest, kes karjusid homofoobseid ja rassistlikke solvanguid, peksid teda ning panid talle silmuse kaela. Hilisemal küsitlusel lisas Smollett, et oli vastu rabelenud ning et üks ründajaist oli olnud valgenahaline. 

Smollettile tuttavad mustanahalised vennad Ola ja Abel Osundairo on Chicago politseile rääkinud, et näitleja maksis neile, et nad talle tänaval kallale tungiksid.   Rünnaku eesmärk olnud Smolletti suhtes avalikku kaastunnet äratada ja tema karjääri edendada.