Henri LaumetsFoto: Facebooki kuvatõmmis
Maailm
15. märts 2019, 12:40

VIDEO | Uus-Meremaa massimõrva läheduses olnud ETV endine ilmateadustaja Henri Laumets: linn on nagu sõjakolle (24)

Reede lõunal leidis Uus-Meremaal aset massimõrv, kus kahes mošees toimus tulistamine, milles hukkus vähemalt 49 inimest. Filmitegija Ander Pais ja ETV endine ilmateadustaja Henri Laumets jagasid Facebookis, et olid kohutavatest sündmustest vaid mõnesaja meetri kaugusel.

„Täna on Uus-Meremaa ajaloo üks süngeimaid päevi. Christchurchis, kus ka meie hetkel viibime, toimusid mitmes kohas massitulistamised. Meiega on kõik korras ja oleme turvaliselt kodus. Avaldame kaastunnet ohvrite omastele,“ jagasid mehed Facebookis.

Mehed tegid vahetult pärast sündmusi ka videoreportaaži.

„Kõige hullemaks teeb asja see, et mõrvar filmis ja tegi sellest Facebooki vahendusel livestreami. Ta käis ka korduvalt autos oma relvi laadimas ning naasis mošeesse et seal vigastatud inimesi kindlalt hukata,“ rääkis Laumets videos ja lisas, et mõrvaril õnnestus ka mošeest pääseda, kuid väidetavalt on politsei ta kinni pidanud.

Linn on Laumetsa sõnul nagu sõjakolle.

„Politseiautod on kõikjal, mitmed tänavad on liiklusele suletud, koolid, muuseumid, mitmed avalikud kohad on kinni pandud ja inimesed on nende sees praegu turvaliselt,“ kirjeldas ta olukorda Christchurchis.