Winny PuhhFoto: Arno Saar
Inimesed
15. märts 2019, 12:06

Winny Puhh osaleb alternatiivsel eurovõistlusel: keskealistele meestele kohaselt me ennast lolliks tegema ei hakka (1)

„Kuna ansambli liikmed on enamuses ületanud 40. eluaasta piiri, siis keskealistele meestele kohaselt me ennast lolliks tegema ei hakka. Seega spekulatsioonid pööraste lavasõude toimumise või nende mittetoimumise kohta on ennatlikud,” sõnab Ove Musting, kes esineb koos Winny Puhhiga Inglismaal EuroNoize’i võistlusel.

EuroNoize on justkui Eurovision, kuid seal osalevad veidrad, alternatiivsed ja tundmatud artistid. Üritus toimub 23. mail Londonis ning seal esineb 11 lauljat ja bändi, kuid ükski neist pole Brexiti tõttu Inglismaalt.

Musting räägib, et pakkumise osalemiseks said nad korraldajatelt, kes olid nad välja valinud. „Kuna samal ajal on meil Londonis ka live tulemas, siis tundus mõistlik need omavahel ühendada. Viimasest veel täpsemalt rääkida ei saa – konfidentsiaalne info. Korraldajad palusid kuupäeva veel mitte avaldada, sest see võib kohalikule klubiskeenele majanduslikult negatiivselt mõjuda,” sõnab ta.

„Londonis on kuuldavasti väga ühtehoidvad ärid, konkurents praktiliselt puudub. Kõigepealt müüakse pileteid tundmatute bändide ja väikeste klubide esinemistele, kui need on täis, siis suurematesse ja päris suured tegijad jäävad lõppu, kuna neil tuleb nii ehk naa täismaja. Nii saavad kõik tööd ja jõukad inimesed saavad rahulikult suuremaid artiste nautida, kuna vaesem rahvas kuulab tundmatuid bände väikestes klubides,” teab Ove rääkida.

Lugu, millega Winny Puhh Euronoize’il üles astub, on alles tegemisel. „See võib olla nii power-ballaad, kuid ei välista ka suurema kui 350 BPM-iga (takti minutis – T.J.) lugu. Iga muusik ju teab, et planeerid ühte, aga välja võib tulla hoopis teine asi. Isegi, kui lugu on valmis. Alati on võimalus, et keegi muudab masterduses midagi totaalselt – näiteks loo tempot – ja lisab pille või võtab neid ära,” sõnab Musting, et lugu on kuni esimese ettemängimiseni üks elav organism. „Võrdleks liitintressidega – kuni need pole reaalselt sinu kontole laekunud, on tegemist spekulatsiooniga,” lisab ta.

Kuigi EuroNoize on ikkagi võistlus, ei lähe bänd sinna Ove sõnul siiski võitma. „Winny Puhh on vana ja väärikas ansambel, kes austab traditsioone. Meil on head kogemused ühe teise võistlussaatega ning tundub, et ka seekord oleks mõistlik tallatud rada astuda.”