Tuuli Roosma protestib Toompeal.Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
15. märts 2019, 11:44

FOTOUUDIS | Lastega Toompeale protestima tulnud Tuuli Roosma: tahan neile uhket tulevikku, mida nad ka kasutada saaks (62)

Sajad koolinoored ja kliimaaktivistid on kogunenud Toompeale streikima. Plakatiga tuli kohale ka teleprodutsent Tuuli Roosma koos perega. 

„Andres ja Kristjan puuduvad koolist kliimapoliitilistel põhjustel,“ teatas telenägu Facebookis enda seinal. Miks ta otsustas lapsed täna kooli saatmise asemel streikima võtta?

„Otsustasime selle pärast, et kui näiteks need, kes on võimul, ütlevad, et oo, lapsed, vaadake, täna me tegime sellise ägeda asja, et keelustasime kooseluseaduse, siis mis pilguga need noored inimesed vaatavad neid? Et õudselt äge mees, tegi hea teo või? Ei vaata! Need lapsed on, kellele kuulub see tulevik, mida me praegu loome ja ma tahan, et see tulevik oleks selline, mille üle nad võivad uhked olla ja mida nad saaks ka kasutada,“ sõnas Roosma Õhtulehele.

Kuidas nende perekond loodust säästab? Roosma loetleb: „Me oleme oma elukorralduse nii seadnud, et käime oma igapäevaseid tegevusi alati jalgsi ja ei kasuta autot vaid ühistransporti, kui on vaja kuhugi minna. Me ei kasuta plastmassi, ei osta mõttetuid asju, ei tee jõulukingitusi jne.“

View this post on Instagram

#kliimastreik

A post shared by Tuuli Roosma (@tuuliroosma) on