Helen KõppFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
16. märts 2019, 12:00

HELENI BEEBIBLOGI | Mul on Carmeni magamatuse tõttu tekkinud insomnia (40)

Mitu kuud tagasi oli mul Carmeni öise magamisega lausa lust ja lillepidu. Sain ta õhtul umbes kella 23.00 ajal magama pandud ja ta magas vahepealse ärkamiseta umbes seitsmeni hommikul. See kaunis paradiis on aga läbi ning asendunud põrguga, sest mu üheksakuune beebi ärkab öösiti gaasivalude tõttu. See algas väga valusalt ning on kestnud juba kolm kuud.

Mitu kuud tagasi oli mul Carmeni öise magamisega lausa lust ja lillepidu. Sain ta õhtul umbes kella 23-00 ajal magama pandud ja ta magas vahepealse ärkamiseta umbes seitsmeni hommikul. See kaunis paradiis on aga läbi ning asendunud põrguga, sest mu üheksakuune beebi ärkab öösiti gaasivalude tõttu. See algas väga valusalt ning on kestnud juba kolm kuud.

Hakkan Carmenit magama panema umbes kell 22. See käib nii, et ta imeb umbes tund aega rinda ja jääb magama. Seega alles 23.30 saan ise õhtust süüa ja mõned toimetused teha. Sageli on Carmen vahepeal juba üles ärganud. Kella ühest saan hakata ise silma looja laskma. Täpipealt siis, kui mu aju on poolunes ja silme ees on pildid magusast unenäost, teeb Carmen röögatuse. Olen harjutanud end veidi ootama lootes, et see oli ühekordne lühike kisa, kuid kahjuks on tema öine ärkamine viimasel ajal nagu väikeste vahedega äratuskell – ta kisab korraks ja jääb siis mõneks minutiks täiesti vait. Hakkan uuesti unemaale sõudma, kuni tuleb taas kisa, mis ka seejärel kohe vaibub.

Edasi lugemiseks: