Maiani uue singli esitlusFoto: MARGUS JOHANSON
Saund
14. märts 2019, 12:39

GALERII | Lauljatar Maian esitles pudrupeoga uut singlit „Palava pudru“ (4)

Eelmisel aastal kuulajaid uue ja eestikeelse imagoga üllatanud Maiani hitt „Sinise leegiga“ sai järje urban-sugemetega loo „Palava pudru“ näol. Laulule valmis ka video, mis võeti üles sügiseses Londonis. 

„Palava pudru“ lugu sündis Universal Musicu korraldatud laulukirjutamislaagris, kus osalesid artistid, laulukirjutajad ja produtsendid Eestist, Soomest, Rootsist ning Lätist. Lugu sündis sama grupi koostöös, kes on ka „Sinise leegiga“ taga - Tom Olaf Urb, Kaspar Kalluste, muusika poolele andis lisapanuse Soome produtsent Rafael Elivuo. Taustavokaali andis loole Tom Olaf Urb ehk Reket isiklikult, vahendab Mart Soom saadetud pressiteates. 

Maiani uue singli esitlus Foto: MARGUS JOHANSON

Maian loo sõnumist: „“Palava pudru” räägib minu parima sõbranna armastusest ühe poisi vastu. Armastusest, millele ei tule vastust ja mille ümber keerletakse nagu kass ümber palava pudru. Ta rääkis mulle sellest ning kui Reketi, Kaspari ja Rafaeliga kokku saime, siis tundus mulle põnev kirjutada lugu hoopis kellegi teise vaatevinklist - rääkida kellegi teise lugu läbi oma sõnade. See on selline “lootus sureb viimasena” mõtlemislaad - olgugi, et poisil on teised mõtted ja teised tegemised, keerleb tüdruk ta ümber.“

„Palava pudru“ laulu visuaal sündis ühest Maiani sügisesest Londoni-tripist ning tegu on tema jaoks väga olulise visuaaliga, kuna filmis seda enda jaoks olulise inimesega, eesmärgiks oli loomulik ja orgaaniline tulemus: ”Singli video on justkui minu reisikiri, mis kajastab minu lahedat reisi Londonisse, kus pildistasime ka uue laulu promofotod. Video näitab mind mu kõige vabamas vormis.“ Video autoriks on Robert Parelo.

Maiani uue singli esitlus Foto: MARGUS JOHANSON

Uus singel kõlab tänasest raadiotes ja on alates südaööst saadaval kõigil digitaalsetel platvormidel. Reede hommikul kell 10.00 on „Palava pudru“ video vaadatav Youtube'i kanalil.

Neljapäeval esitleti lugu Rotermanni Carmen Cafes lõbusa hommikusöögiga – kuulati muusikat, vaadati videot ja kõik soovijad said Curated by Bakerman toidukunstnike käe all proovida pudru-grafitit. Kohal olid Maianit toetamas mitmed kohaliku muusikaturu tegijad ja sotsiaalmeedia säravamad tähed Elina Born, Jüri Pootsmann, Emily J, Jennifer Cohen, Kristina Pärtelpoeg, Liina Ariadne ja Martti Hallik, Madeleyn, Näljane Nelik, Liis Velsker, Fitloora, Marleen Muhuste ning tuntud meedia- ja raadioinimesed.

Maiani uue singli esitlus Foto: Margus Johanson

Maian Lomp sai tuntuks 2015. aastal "Eesti laulul", jäädes koos Karl-Kristjan Kingiga looga “Have You Now” teiseks. Pärast seda pistis Maian taskusse lepingu Universal Musicuga ja andis välja kaks ingliskeelset singlit – “Say it First” ja “Scissors”, mis mõlemad pälvisid palju tähelepanu.