"Hommikusöök staariga"; Veikko Täär; Anu Saagim; lokaal Kärbes Telliskivi Loomelinnakus Video: Jörgen Norkroos, Märt Niidassoo
Inimesed
14. märts 2019, 15:42

Videointervjuu Veikko Tääriga hipsterite lemmiklokaalis Kärbes

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Kas salamisi ligihiiliv keskiga on taltsutanud ka ühe Eesti ihaldusväärseima poissmehe Veikko Tääri? (43)

Kohtusin näitleja Veikko Tääriga (48) Telliskivi Loomelinnaku õdusas hipsterite lokaalis Kärbes.

Kärbes Kitchen & Bar on omanäoline söögi- ja kultuurinautimise restoran, kus kohtuvad omavahel kunst, muusika ja maitsev Põhjala köök. Koha interjööris sulanduvad urban ja vintage, tuues kõrgete lagede ja suurte akendega ruumi stiilset hubasust.

Kärbes on ühtlasi ka meelelahutuskeskus, kus astuvad üles nii noored pürgivad muusikud, kui ka muusikamaailmas juba hinnatud koosseisud. Tihti lõpetavad reede või laupäeva õhtuid DJ'd, kes sätivad meeleolumuusikat jazzi, souli ja funky radadel.

"Hommikusöök staariga"; Veikko Täär; Anu Saagim; lokaal Kärbes Telliskivi Loomelinnakus; Kärbse teenindusjuht Martin Ojari Foto: Robin Roots

Kärbse teenindusjuht Martin Ojari sõnul on nende eesmärk pakkuda kvaliteetseteid maitseid, mis sobivad nii piirkonna hipsteritele, kui ka pidulikemate sündmuste tähistajatele. Nimelt asub Kärbes Kitchen&Bar ühes hoones populaarse Vabalava teatrikeskusega. 

Kevad on ukse ees ja lokaal on hiljuti uuendanud ka oma menüüd. Meil viisid keele alla lõhe bowl, mille koostises olid: wakame salat / kapsas / redis / seesamiseemned / avokaado / wasabi kaste, mis sisaldab pähkleid. Lisaks peediglasuuriga pardirinnafilee, kuhu olid lisatud porrulauk, veinikaste ja söega maitsestatud pirnipüree.

Foto: Robin Roots
Veikko Täär Foto: Robin Roots

Veikko Täär on lõpetanud Tartu 10. Keskkooli ja õppinud Tartu Ülikoolis füüsikat, kuid suundunud hiljem õppima hoopis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemialavakunstikooli, kus temast sai 18. lennus cum laude näitleja.

Pärast lavakooli lõpetamist on ta mänginud Eesti Draamateatri, Vanemuise, Ugala ja muude teatrite lavastuses ning osalenud teatriprojektides. Täär on eraldi õppinud Alexandri tehnikat ja lavalist võitlust. Eduka harrastussportlasenasuusamaratonid, triatlonid jm) on ta juhtinud rahvasporti propageerivaid telesaateidki.

Täär juhtis 2005. aasta kevad-suvehooajal TV3 saatesarja "Vabad ja vallatud". 2016. aastast kuni 2018. aasta sügiseni mängis ta seriaalis "Siberi võmm" üht peategelast Viktor Korol. Täna näeb Veikkot veel mammutseriaalis "Õnne 13". 

Aastaid kuulus Veikkole ka Otepääl asuv kohvik l.u.m.i., mis on tänaseks leidnud uue omaniku. Veikkol on kolm last erinevatest kooseludest. Aastaid on kõva spordipoiss olnud Eesti ihaldusväärsemate poissmeeste listis. Kas mehe süda ka täna veel vaba on, seda saad teada meeleolukast  videointervjuust. 

Sel nädalal esilinastus ka üks selle aasta oodatumaid komöödiafilme "Mehed", kus peaosi mängivad Tiit Sukk, Margus Prangel ja Veikko Täär. Juba esimestest kaadritest on selge, et mehed mängivad iseennast.  

Kolm sõpra – Tiit, Margus ja Veikko otsustavad ühel päeval sõita koos Tallinnast kaugele Harakasaarele, sest Veikkol vajab seal lahendamist üks "pisike" probleem. Tiit, kes pole sellisest maalapist varem kuulnudki, otsustab põgenemisega üles näidata mässumeelsust, sest noor lavastaja sunnib teda Draamateatris 40-selt Romeot mängima. Margus omakorda on tüdinenud turvalise pereelu rutiinist, milles pole enam midagi, mis erutaks või üllataks. Nii algabki kolme mehe sekeldusterikas teekond läbi kauni suvise Lääne-Eesti.

Omamoodi päästemissioonina alanud retkest saab südamlik seiklus, mis toob eneseiroonia kaitsekihi alt välja kõik selle, millega salamisi ligi hiiliv keskiga mehed täitnud on. Kuna jagatud mure olevat pool muret, siis läheb teel olles loomulikult ka suuremaks jagamiseks.

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Veikko Täär; Anu Saagim; lokaal Kärbes Telliskivi Loomelinnakus Foto: Robin Roots