Morni ilmega Felicity Huffman Los Angelese kohtumajas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
13. märts 2019, 14:00

„Meeleheitel koduperenaiste“ täht pääses 250 000 dollari eest vabadusse

„Meeleheitel koduperenaiste“ näitlejanna Felicity Huffman, kes süüdistuse kohaselt andis altkäemaksu, et tema tütar heasse ülikooli pääseks, võeti eile vahi alla, kuid lasti peagi 250 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabadusse.

New York Posti andmeil andis 56aastane teletäht 15 000 dollarit altkäemaksu, et tema ja William H. Macy tütar Sofia (18) ülikooli sisseastumiseksami edukalt õiendaks. Neiule anti rohkem aega küsimustele vastamiseks ning tema tööd parandati salamisi. Nii saavutas Sofia 400 punkti võrra kõrgema skoori kui mullusel eksamil.

Huffman on üks 30 lapsevanemast, kes FBI andmeil osales oma võsukese eliitülikooli pääsemise nimel petuskeemis. Komöödiasarjast „Lastega kodus“ tuttav Lori Loughlin andis 500 000 dollarit pistist, et tema tütred võetaks nimeka ülikooli sõudenaiskonda ning pääseks selle sammu abil ülikooli ridadesse.

Petuskeemi juht William Singer, kes FBI andmeil võttis seitsme aasta jooksul kokku 25 miljonit dollarit pistist, tunnistas end süüdi. Suurim altkäemaks oli FBI andmeil kuue miljoni dollari suurune.