Fetty WapFoto: Promomaterjal
Inimesed
13. märts 2019, 10:18

Grammyle nomineeritud räppar Fetty Wap tuleb Eestisse

Sel kevadel, 11. mail astub Tallinnas, klubis Hollywood üles USA räppar ja laulja Fetty Wap. Grammyle nomineeritud üleilmse hiti „Trap Queen,“ autor jõuab Eestisse enda esimese Euroopa tuuri raames.

 

Fetty Wap, kodanikunimega Willie Maxwell II on Ameerika Ühendriikidest pärit räppar, laulja ja laulukirjutaja, kes saavutas üleilmse edu 2014. aastal ilmavalgust näinud debüütsingliga „Trap Queen“. Oma loomingus laulmist ja räppimist ühendava muusiku esimene lugu jõudis pärast Soundcloudis avaldamist peatselt plaadifirma 300 Entertaimnent bossi kõrvu, kes Wapi enda tiiva alla võttis ning loo sama aasta lõpus uuesti reliisis.Aasta hiljem jõudis lugu USA Billboard Hot edetabelisse, kus võidutses teisel kohal ning püsis ühtekokku esikümnes tervelt 25 nädalat. Lugu pälvis 2016. aasta Grammydel ka parima räpploo ja parima räppesitluse nominatsiooni.

 

 

 

Mitmendat aastat tähelendu nautiva artisti elu pole aga alati nii roosiline olnud. Muusik meenutab, et oli noorena vägivaldne ja sattus kergelt pahuksisse. „Minu kallal nokiti päris palju kuni umbes viienda klassini. Ühel hetkel sai mul mõõt täis, hakkasin vastu ja kaklesin palju. Kukkusin koolist välja, tegelesin illegaalsete asjadega ja magasin sõprade põrandatel. Kõik see muutus kui sain isaks,“ meenutab Wap.

 

Glaukoomi tõttu imikuna ühest silmast nägemise kaotanud muusik, kes on tänaseks kunstsilmast loobunud ja sellest enda firmamärgi teinud, ütleb, et kui sa iseennast ei armasta, ei hakka ka keegi teine sind armastama. „Sedasi võtsingi enda proteesi välja. Selline ma olen ja kui see sulle ei meeldi, siis on see sinu probleem,“ sõnab artist enesekindlalt.

 

Räpini jõudis Wap läbi lapsepõlvesõbra Monty, kes teeb kaasa mitmetel muusiku singlitel. Üheskoos hakati end räpiskeenega kurssi viima ning et asja võeti tõsiselt, siis peatselt ka ise riime ritta seadma. Veetnud Soundcloudis tunde ja päevi, kuulates erinevaid demosid, millele peale räpiti, jõudsid noormehed lõpuks Valgevene produtsendini Tony Fadd, kelle biidid on „Trap Queen’i“ põhjaks. Faddi helireale lisas vunki juurde ameeriklase Brian “Peoples” Garcia töötlus ning edasine on tänaseks ajalugu. Singlile järgnes 2015. aastal samanimeline edukas debüütalbum, millel on ühtekokku 17 lugu. Fetty Wap on noppinud mitmeid olulisi muusikatööstuse auhindu, teiste seas MTV, BillBoardi ja iHeartRadio auhinnagaladelt, olnud nomineeritud nii Grammydele kui Ameerika Muusikaauhindadele ning tema hitt „Trap Queen“ on pälvinud plaatina singli staatuse.

 

Lisainfo kontserdi kohta leiab SIIT.