Jaak Joala albumi „Ma joobun õnnest” esitlusFoto: Heiko Kruusi
Inimesed
12. märts 2019, 20:32

GALERII | Olavi Pihlamägi esitles Jaak Joala albumit, millel kõlavad duetid

Teisipäeval tutvustati Jaak Joala albumit „Ma joobun õnnest”, millel kõlab 16 duetti.

„Plaadile on pandud kontsertülesvõtted, aga need on töödeldud. Harjumatu kõrv ei pruugi vahet teha,” rääkis esitlusel plaadi koostaja ja Jaak Joala hea sõber Olavi Pihlamägi.

Plaadil on Jaagu duetipartneriteks Marju Kuut, Heidy Tamme, Kristi Tammik, Anne Grünberg, Marika Bahvalova-Eensalu, Marika Urb, Marju Länik, Liilia Vahtramäe-Kotkas ja „Entel-tenteli” lauluvõistluse täht Anu Viileberg (nüüd Lilleste).

Mitmed Joala duetipartnerid said sõna ka plaadiesitlusel. Heidy Tamme meenutas, et Jaak oli ülitundlik, erk ja musikaalne. „Temaga ei pidanud palju rääkima. Oli suur nauding, kui muusikud tulid kokku ja ei hakanud palju seletama, vaid musitseerima. Joala eelis oli ka tema häälematerjal,” ütles lauljanna. „Jaak oli sisemiselt romantiline ja tagasihoidlik, aga peen,” lisas ta.

Anu Lilleste, kes oli tollal „Entel-tenteli” laululaps, meenutas lugu, kui ta Joalaga pahandas. „Jaagul oli imeilus tibukollane sametist pusa, millega ta kogu aeg käis. Kui ta selle sama pusaga ka salvestusele tuli, küsisin, kas tal muid riideid polegi.”

Lilleste kohtus Jaaguga viimati 90ndate alguses, kui mees Pärnus esines. „Kui ta teadis, et olen publikus, pühendas ta mulle alati laulu. Tookord olid mul isegi lilled kaasas, aga kuna kontserdil oli tohutu rahvamass, ei saanudki me kohtuda.”