LEGENDAARSED KÄED: Hal Blaine vajutas 2008. aastal oma käejäljed Hollywoodi rokkmuusikute kõnnitee RockWalki tsementi. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
12. märts 2019, 15:17

Suri Presley, Sinatra, Beach Boysi ja paljude teiste trummar

Elvis Presley, Frank Sinatra, Beach Boys, John Lennon - need on vaid mõned artistid, kelle hittidel mängis trummar Hal Blaine. Oma põlvkonna viljakamaid ja mõjukamaid trummimehi suri nüüd 90 aasta vanuses.

Tütrepoeg Andy Johnson rääkis uudisteagentuurile AP, et Hal oli surnud esmaspäeval oma kodus Californias Palm Desertis.

„Olen nii kurb, et ei oskagi midagi öelda. Hal Blaine oli niivõrd võrratu muusik ja sõber, et ma ei suuda seda sõnul kirjeldada,“ säutsus Beach Boysi staar Brian Wilson Blaine'i surmauudise peale Twitteris. Wilson nimetab Beach Boysi hitis „Good Vibrations“ mänginud Hali kõigi aegade parimaks trummariks. „Ta õpetas mulle nii palju ja tema panus meie edusse oli tohutu.“

Järelehüüetega ühines ka The Beatlesi legend Ringo Starr.

BBC Newsi teatel ei olnud Blaine'i nimi küll maailmakuulus, ent ta võis uhkustada 40 esikohasingliga. 150 laulu jõudis USA edetabeli esikümnesse. Nende seas on näiteks The Byrdsi „Mr Tambourine Man“, Elvise „Return to Sender“, Simon & Garfunkeli „Mrs Robinson“ , The Mamas and the Papase „California Dreamin'“ ning „Batmani“ tunnusmeloodia.

Hal Blaine'i tuntuim riff on The Ronettesi hiti „Be My Baby“ algul kõlav „boom-ba-boom-crack“, märkis BBC News.

Blaine mängis ta kaheksal laulul, mis pälvisid aasta salvestise Grammy, sealhulgas Simon & Garfunkeli hitil „Bridge Over Troubled Water“, 5th Dimensioni „Aquarius/Let The Sunshine“ ja Frank Sinatra laulus „Strangers In the Night“. „Õnnelikku reisi, vana sõber,“ kirjutas sotsiaalmeedias Sinatra tütar  Nancy, kellega Blaine tegi koostööd palas „Somethin' Stupid“.

 
 
 
View this post on Instagram

Godspeed, old friend. 🥁💔 #HalBlaine (📸: @richthephotog)

A post shared by NANCY SINATRA (@nancysinatra) on