"Eesti otisb superstaari" seitsmenda hooaja võitis Uudo Sepp.Foto: Alar Truu
Saund
11. märts 2019, 12:45

Uudo Sepa esiksingel „Võitmatu“ ei olegi originaalpala, vaid Rootsi laulja loo koopia! (27)

Uudo Sepp võitis eelmisel aastal superstaarisaate, ning veidi aega hiljem ilmus ka tema debüütsingel "Võitmatu", mis avaldati koostöös Universal Music Group'iga.

Debüütsingli välja tulles ei olnud kahtluseid, et tegu on superstaarisaate võitja jaoks kirjutatud looga. Kuid nüüd tuleb välja, et "Võitmatu" näol on tegu hoopis Isak Danielsi loo "Long Live This Love" uusversiooniga.

Rootsi talendisaates "X-Factor" kolmandaks jäänud Danielsoni singel avaldati juba 2013. aastal ning tegu oli toona samuti Danielsoni debüütlooga.

Kuulates Uudo Sepa lugu "Võitmatu", ei ole kahtlustki, et laul on Danielsoni loo koopia, vaid sõnad on eestipäraseks tehtud.

Õhtuleht võttis ühendust Uudo endaga, kes ütles, et tema ei oska asja kommenteerida, kuna lugu anti neile superstaarisaates ette. 

Uudo mänedžer Grete Elmi ütles, et kui superstaarisaate finalistid käisid lugu Soomes salvestamas, juhtis projekti Soome kohalike artistide tiimi juht. "Põhimõtteliselt on asi hästi lihtne, tiim oli sama, see ei ole kaver, see on uusversioon, see ei ole kindlasti kuidagi järgi tehtud. Kõik need inimesed ja osapooled olid samad seal tiimis, et see tiim võeti kokku ja tehti sellest samast loost uusversioon, eestikeelne. See lugu on uues kuues, mingit intriigi ei ole," kinnitab ta. 

Õhtuleht kontakteerus asjas parema selguse saamiseks ka Soome artistide tiimi juhi Martti Vuorineniga. Vuorinen kinnitab, et “Võtimatu” on uusversioon juba olemasolevast laulust, lihtsalt uue lüürikaga. “Mitte midagi ei ole ära võetud originaalkirjutajalt, Uudo vaid andis laulule uue elu uues keeles,” ütleb ta. 

Vuorineni sõnul tunneb ta laulu autorit Alx Go’d ning ta kuulis laulu juba ammu, isegi enne Isaki versiooni sellest. “Koos produtsendi Kim W’ga, kes on tuntud ka Eesti raadiote mängituima kodumaise laulu “Jagatud Saladus” produtsendina, käisime läbi paljud laulud, nii reliisitud kui reliisimata lood ja otsisime perfektset võidulugu superstaarisaate viimsele hooajale. “Long Live This Love” tundus olevat sobivaim ning õnneks Uudo tegi sellest suurepärase eesti keelse versiooni koos sõnade autori Maian Kärmasega,” selgitab ta. 

Mehe sõnul on pärast seda Uudo sattunud paljude parimate laulukirjutajate huviorbiiti nii Eestis kui välismaal.

Sepa singel lauldi sisse mullu maikuus, Helsingis asuvas Fried Music stuudios. Loo “Võitmatu” muusika autor on Alx Go ja eestikeelsed sõnad kirjutas Maian Kärmas. Produtseeris ja miksis Kim W, masterdas Minerva Pappi.