„Reet tuletas just meelde, et mina olevat pannud ta 2001. aastal ümbermaailmareisilt saabunud jahi Lennuk meeskonda intervjueerima. Talle tulnud see väga ootamatult, sest ta ei teadnud purjetamisest midagi,” räägib Toomas Lepp.Foto: TEET MALSROOS
Tele
11. märts 2019, 00:02

REET LINNA 50 AASTAT ETVs | Toomas Lepp: Reet oskab ümbritsevast võtta olulisima ja anda seda usutavalt televaatajale edasi

„Reet tuletas just meelde, et mina olevat pannud ta 2001. aastal ümbermaailmareisilt saabunud jahi Lennuk meeskonda intervjueerima. Talle tulnud see väga ootamatult, sest ta ei teadnud purjetamisest midagi. Kuid ta sai suurepäraselt hakkama,” kiidab Reet Linna suurepärast kohanemisoskust Toomas Lepp.

Lepp, kes oli aastatel 1977–1991 ETV režissöör, räägib, et Linna sai edukalt hakkama ka 1998. aastal Eurovisioni kommenteerimisega Birminghamis. „Senini ei olnud ETV-s lauluvõistlust ükski laulja kommenteerinud. Mina jäin igatahes rahule. Reedale oli see kindlasti kosutav kogemus,” ütleb ta.

„Ta oskab ümbritsevast tõmmata endasse just selle olulise, mida siis televaatajatele edasi anda. Ja teeb seda väga vabalt ja usutavalt,” sõnab Toomas. „Reet on kindlasti meeskonnamängija. Koos temaga sündisid nüüdseks märgilised saated nagu „Igihaljas vaatemäng” Ita Everiga ja „Miks ka mitte” Jüri Krjukovi ja Urmas Kibuspuuga. Rääkimata lugematutest muusikasaadest, mida ta tegi nii interpreedina kui toimetajana,” loetleb endine režissöör Linna märkimisväärseid töid.

„Kui Reet veel Linnade hulka kuulus, siis tegin ühe kena muusikasaate „Kahe Linna vahel”, mille pealkirja pani Priit Aimla. Kahjuks on see saade arhiivist kustunud. Kuid meeskond, kuhu kuulusid Reet Linna, Priit Aimla, Eero Spriit ja mina, tegi 80ndatel ikka kõva tööd. Reet helistas, kirjutas, luuletas, laulis, kohtus, rääkis, toimetas, monteeris, vaatas läbi, tegi nalja ja oli rõõmus – nii, nagu ta on senini,” räägib Toomas.