Sirje Presnal, Pille Allik-Trepp, Tiia Lõoke ja Lea Dali Lion.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
7. märts 2019, 10:19

„PUUDUTA MIND“ 68. SAADE | Hingamisterapeudid annavad näpunäiteid, kuidas end terveks ja õnnelikuks hingata

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks alternatiivse maailmavaate ja tegevusväljaga inimesed. Täna on saatekülalisteks hingamisterapeudid Tiia Lõoke ja Pille Allik-Trepp, kes kinnitavad, et hingamisharjutused on lihtne ja leebe viis oma probleemide lahendamiseks.

Me kõik hingame, iga minut – see on kõige-kõige tavalisem asi üldse. Ometi on hingamisel ja hingamisel vahe ning paljud meie tervisehädad saavad alguse sellest, et me ei ole osanud õigesti hingata.

“Enamik meist kasutab ära üksnes kolmandiku või neljandiku oma kopsumahust ning hoiab seega oma keha hapnikunäljas,” räägib hingamisterapeut ja teetatervendaja Tiia Lõoke.

Hapnikupuuduses ei saa veri täielikult puhastuda ning jääkained jäävad organismi, mis omakorda võib olla mitmesuguste haiguste põhjuseks. Seega on väga oluline pöörata tähelepanu õigele hingamisele.

Erinevaid hingamistehnikaid praktiseerides saab aga lisaks enese tervendamisele ka teadvuseseisundit muuta.

“Hingamise ja teadvusetasandite vahel on otsene seos,” kinnitab terapeut. “Efektiivsemalt hingates saame kontakti üha suurema osaga endast. Regulaarselt hingates võime saada kontakti mitte ainult lõõgastunud keha ja õnnetundega, vaid ühenduda ka oma „vaimu“ või „jumalikkusega“ – oma kõrgema minaga, kõige kõrgemate ja paremate mõtetega, kõige peenemate energiatasanditega.”

Saadet juhivad Õhtulehe ajakirjanik Sirje Presnal ning muusik Lea Dali Lion.

Saade „Puuduta mind“ on neljapäeva hilisõhtuti Tallinna TVs (kordusega reede hommikul). Sama saadet saab uuesti vaadata nädal hiljem neljapäeval kell 18 Õhtulehe veebi- ja Facebooki lehel. Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida Soundcloudist.