Olavi Pihlamägi 2018. aasta Kuldse Plaadi jagamiselFoto: Martin Ahven
Saund
6. märts 2019, 17:51

Olavi Pihlamägi: Jaak Joala oleks aasta meesartisti auhinda saades kindlasti ehmunud (2)

„Jaak ei tahtnud üldse, et tema laule välja antakse. See, et tema laulud on nüüd plaatidel, on tema perekonna ehk pärijate otsus. Mina olen selle üle väga õnnelik, sest nõudlus tema laulude järgi on kogu aeg olnud,” räägib Olavi Pihlamägi, kes võttis juba kolmandat aastat vastu Kuldse Plaadi auhinna, mis kuulutas Jaak Joala aasta meesartistiks.

Pihlamäe sõnul ei soovinud Joala oma lugusid välja anda kahel põhjusel. „Ühel hetkel oli ta lihtsalt natuke kangekaelne. Teiseks oli ta väga paljude oma laulude puhul kriitiline. Kui Joala oleks ise plaadi kokku pannud, ei oleks keegi osanud arvata, mis lood sinna peale saavad,” räägib Olavi. „Kuid rahvas armastab nii noort, keskealist kui ka seda Joalat, kes laulis „Las jääda kõik, mis hea”.”

Kuigi Jaak ei soovinud, et tema lugusid raadios mängitakse, arvab Pihlamägi, et sellise tunnustuse vastu poleks tal midagi olnud. „Iga artist on natukene edev, muidu ta ei läheks lavale. Kuid mingil ajahetkel võivad suhtumised natukene muutuda. Arvan, et esimesel momendil oleks ta ehmunud, aga kui oled kolm aastat järjest ikkagi Eesti parim meesartist nii müügi kui kuulatavuse järgi, siis keda see rõõmsaks ei teeks?”

Peagi ilmub ka Joala järgmine kogumikalbum „Ma joobun õnnest”, kus on peal duetid koos kümne erineva naislauljaga. „Sel aastal tuleb üks eestikeelne plaat veel juurde, muidu ei jõua me Jaak Joala 70. sünniaastapäevaks kõiki plaate välja anda. Plaatide puhul on tähtsaim, et iga plaat kannab ühte tema nimetähte. „Ma joobun õnnest” on seitsmes plaat, nii et välja on antud JAAK JOA, puudu on veel LA. „L” peab kindlasti sel aastal tulema, kuid viimane plaat jääb järgmisse aastasse,” räägib Olavi.

Mullu avaldati ka Joala venekeelsete laulude kogumik, millele plaanitakse selleks aastaks lisa. See peaks ilmuma aasta keskel. „Eelmisel aastal välja antud venekeelne album sai väga sooja vastuvõtu. Uue plaadi peal on rohkem ka Raimonds Paulsi lugusid,” lubab Pihlamägi.

Kuldse Plaadi üle on Olavil väga hea meel ning ei välista, et ta ka järgmisel aastal taas sama auhinda vastu võtab. „Meeldiv on seda saada ja kõige meeldivam on, et rahvas mäletab ja armastab Jaak Joalat. Kui sel aastal ilmub veel kolm Joala plaati, siis selge see, et kui need hästi müüvad, ei ole aasta meesartisti auhind ka järgmisel aastal välistatud. Nominentide kirjas on ta kindlasti,” usub ta.