"Meie aasta Aafrikas"Foto: Tuuli Roosma/Kanal 2
Tele
6. märts 2019, 12:31

AAFRIKA OHUD: Tuuli Roosma pere oli silmitsi ebolahirmuga (16)

„Meil olid natukene suuremad plaanid, me ei tahtnud võtta mitte ainult Keeniat, vaid käia ka ümberringi. Me armastame leida oma inimesi, panna kuskil tald maha, jääda paikseks ning nii ka seal,” rääkis „Vikerhommikus” Tuuli Roosma, kes käis koos perega Aafrikat avastamas.

Arbo Tammiksaar toob lisaks paikseks jäämisele välja ka teise põhjuse, miks nad kaugemale ei vaadanud. „Kuigi meil oli Ida-Aafrika viisa, ei tahtnud me enam kuhugi edasi minna, kuna seal hakkas ebola levima. See oli üsna tõsine probleem, sest see toimus sõjakoldes ning oli üsna kontrollimatu ja ettearvamatu, mis seal juhtuda võib.”

Kuigi tõsisematest haigustest Tuuli ja lapsed pääsesid, ei saa sama Arbo kohta öelda. „Tagasi tulles ei ole ma küll enam väga terve. Selliseid kummalisi tõbesid, mis mind tagasi tulles tabasid, ei ole mul kunagi varem olnud.”

Haigustest ohtlikumaks peab Tuuli aga Keenia liiklust. „Selles mõttes on kogu aeg eluohtlik, et liikluskultuuris võib oht igal hetkel sinu elu kallale kippuda.” Arbo sellega aga ei nõustu, öeldes, et tema meelest oli Iraanis liiklus kümneid korda ohtlikum.