Foto: WENN / Vida Press
Kultuur
6. märts 2019, 13:28

ENNE JA NÜÜD | Vaata, mis on saanud arstisarja „Grey anatoomia“ algsetest staaridest!

Usu või ära usu, aga "Grey anatoomia" on eetris olnud juba 15 aastat! Mitmete Kuldgloobuste ja Emmydega pärjatud seriaal debüteeris aastal 2005 ning tänavu 28. veebruaril lükkas see "Kiirabihaigla" troonilt ja sellest sai USA  kõige kauem eetris olnud arstisari.

Väljamõeldud Seattle Grace Mercy West haigla palgal on aastate jooksul olnud mitmeid kirevaid tegelasi, kellest paljud on tänaseks päevaks aga oma valge kitli nurka visanud. Naisteleht heidabki pilgu "Grey anatoomia" algsetele staaridele – vaata pilte ja vaju nostalgia hõlma!

Ellen Pompeo ehk Meredith Grey

Foto: Craig Sjodin/Abc-Tv/Kobal/REX/Vida Press

Ellen Pompeo oli varem üpris tundmatu näitleja, kelle esimene suurem roll 2002. aasta filmis "Moonlight Mile" tema karjäärile hoogu juurde ei andnud. Oma läbimurde tegi Ellen hoopis tänu Shonda Rhimesile ja ülejäänud on juba ajalugu.

Nüüdseks on ta televisiooni üks enimteenivamaid näitlejaid, viies igal aastal koju umbes 20 miljonit ehk 575 000 dollarit ühe "Grey anatoomia" episoodi kohta. Ta on abielus Chris Iveryga ning neil on kolm last Sienna, Stella ja Eli.

Patrick Dempsey ehk Derek Shepherd

Foto: Craig Sjodin/Abc-Tv/Kobal/REX/Vida Press

Dempsey tegi oma läbimurderolli 21-aastaselt filmis "Can't Buy Me Love". Pärast seda koosnes tema karjäär väiksematest filmidest ja külalisrollidest televisioonis. Tema järgmiseks suuremaks hitiks sai neuroloog Derek "McDreamy" Shepherd "Grey anatoomias".  Kõige kuumema telekompu staatus viis ta 2007. aastal rollideni filmides "Enchanted" ja "Freedom Writers".

Aastal 2015 ehk 11 hooaega hiljem lahkus Patrick sarjast. Ta on kahe 12-aastase poja Darby ja Sullivani isa ning ta on olnud oma abikaasa Jillian Finkiga abielus üle üheksateistkümne aasta! Mees pole aga meditsiinimaailma täielikult hüljanud – ta kogub Dempsey keskuse abil raha vähihaigetele.

Sandra Oh ehk Christina Yang

Foto: PLANET PHOTOS / Scanpix

Enne "Grey anatoomiat" oli tema kõige ikoonilisemaks etteasteks asedirektor Gupta roll 2001. aasta filmis "Printsessi päevikud". Ta oli telesarjades ja -filmides üles astunud juba alates 1989. aastast, kui alles aastal 2005 lõi tema täht tõeliselt särama.

Ta viskas arstirõivad nurka aastal 2014, kuid leidis hiljuti edu dramaatilises põnevussarjas "Killing Eve". Ta juhtis koos Andy Sambergiga tänavust Kuldgloobuste galat ja viis koju ka parima naisnäitleja auhinna.

Justin Chambers ehk Alex Karev

Foto: Scanpix

Sarnaselt oma kolleegidele oli ka Justin peamiselt teinud pisemaid rolle televisioonis ja tõeline tuntus saabus talle "Grey anatoomiaga". Tõsi, aastal 2001 astus ta Jennifer Lopezi kõrval üles filmis "The Wedding Planner".

Justin Chambers on sarja üks veteranidest ja tema tegelaskuju Alex läks hiljuti üle lastekirurgiale. Sarjas on ta abielus Camilla Luddingtoni karakteri Jo Wilsoniga. Päriselus on ta alates 1993. aastast abielus oma abikaasa Keishaga ning nende peres kasvab viis last:  Kaila, Maya, Jackson, Isabella ja Eva.

Katherine Heigl ehk Izzie Stevens

Foto: Abc-Tv/Kobal/REX/Vida Press

Katherine alustas küll näitlemisega juba aastal 1992, ent tema ainsaks tuntud rolliks oli Isabel Evans ulmeseriaalis "Roswell". Pärast "Grey anatoomiat" puhkes tema karjäär tõeliselt õide ning Heigl asus näitlema mitmetes Hollywoodi kassahittides, seal hulgas "Knocked Up" (2007) ja "27  Dresses"(2008).

Katherine kehastas kirurg Izzi Stevensit viis hooaega ja seejärel adopteeris ta kaks tütart (Naleigh ja Adelaide), sünnitas poja (Joshua) ja abiellus muusik Josh Kelleyga. Ta jätkas näitlemist ja hiljuti liitus ta Meghan Markle'i endise seriaaliga "Suits".

Kate Walsh ehk Addison Montgomery

Foto: Adam Taylor/Abc-Tv/Kobal/REX/Vida Press

Tal oli pisemaid rolle sarjades ja filmides, kuid "Grey anatoomias" Derek Shepherdi võõrandunud abikaasa kehastamine muutis tema jaoks kõike.

Kate näitles "Grey anatoomias" kolm hooaega, kuni tema tegelaskujule kirjutati täiesti eraldi seisev seriaal "Private Practice" (2007-2013). Ta andis hiljem välja oma parfüümi nimega "Boyfriend" ja ta on kaasa löönud Netflixi hittides "The Umbrella Academy" ja "13 Reasons Why".

James Pickens Jr. ehk Richard Webber

Foto: Scanpix

Erinevalt ülejäänud "Grey anatoomia" näitlejatest, oli James juba varasemalt üsna tuntud telestaar. Ta mängis Henry Thomasit menuseriaalis "Beverly Hills, 90210" (1991-1992), Joe Abnerit krimisarjas "NYPD Blue" (1993-2000) ja Mike McKrewd draamas "The Practice" (1997-2000).

Tänasel päeva toimetab ta ikka Seattle Grace Mercy West haiglas. Kunagi oli ta Meredith Grey ema armastatu, kuid nüüd on ta abielus Jackson Avery (Jessie Williams) ema Catherine'iga (Debbie Allen). Kui James parasjagu võtteplatsil pole, meeldib talle kauboikaabu pähe panna ja rodeotel käia.

Chandra Wilson ehk Miranda Bailey

Foto: Scanpix

Chandrat nähti esimest korda ühes "The Cosby Show" episoodis aastal 1989. Pärast seda tegigi ta televisioonis peamiselt külalisrolle, kuni "Grey anatoomia" Wilsoni karjääri järgmisele tasandile viis.

Chandra Wilson on jätkuvalt "Grey anatoomia" üks peategelastest ja ta on kaasalöönud ka seriaali kõrvalprojektides "Private Practice", "Station 19" ning "Grey's Anatomy: B-Team".

T.R. Knight ehk George O'Malley

Foto: Abc-Tv/Kobal/REX/Vida Press

Enne kitli selga tõmbamist kehastas ta komöödiasarjas "Charlie Lawrence" Ryan Lemmingit ja tegi episoodilisi rolle seriaalides "Frasier", "Law & Order" ning "CSI". George O'Malley oli tema esimene mitmehooajaline roll.

Loomingulised lahkhelid lõpetasid aastal 2009 tema lepingu "Grey anatoomiaga" ja hiljem lõi ta kaasa samade autorite poolt loodud sarjas "The Catch". Aastal 2018 naasis ta üheks episoodiks George O'Malley rolli ja pärast seda näitles ta seriaalides "The Good Wife" ning "Genous:Picasso".