Anu SaagimFoto: Martin Ahven
Inimesed
5. märts 2019, 21:57

Anu Saagim ropendas ETV eetris (53)

Eestimaa Roheliste erakonnas riigikokku kandideerinud Anu Saagim lõi täna kaasa ETV saates "Suud puhtaks", kus juhtus vägagi anusaagimlik seik: emotsionaalselt poliitikasse minekust rääkides unustas ta ära, et rahvusringhäälingu eetris ei ole kombeks ropendada, ning ütles kõva ja selge häälega välja roppsõna f*ck, mille pärast muidugi saatejuhilt nahutada sai.

Saagim selgitas, et põhjus, miks ta viimasel minutil poliitikasse läks, tulenes murest oma töökoha pärast. “Mul on väga hea töökoht, ma väga armastan seda. Ma ei saanud aru, miks on ajakirjanikul keelatud, et tal on mingi maailmavaade, või et ta läheb korra poliitikasse. Mind võeti töö juures päris tõsiselt ette ja ma ei taha kuidagi halvustavalt öelda… mind võeti ette ja küsiti, et kas ma olen lolliks läinud. Kui ma ütlesin, et rohelistesse lähen, siis… ahh! Ma mõtlesin, et mida, mis teil viga on, ma tõesti mõtlen roheliselt, kas see ei paista välja?" rääkis ta tundeliselt.

"See selleks, järgmine lause oli see, et rohelistel pole mingit võimalustki. Aga mis see siia puutub? See on minu maailmavaade, mina tahan selle eest võidelda. Mina võin anda oma panuse selleks. Kolmandaks oli see, et ma pean siis töölt lahkuma. Ma mõtlesin, et what the… f*ck! Miks mind karistatakse selle eest?" ahastas Saagim. Saatejuht Urmas Vaino hoiatas, et see jäägu esimeseks ja viimaseks korraks, kus ta sellist kõnepruuki kasutab.

Saagimi sõnul oli poolteist kuud riigikogu valimiste eel puhata suurepärane, kuid homme suundub ta taas tööle Õhtulehte. Kas ja milline tulevik on tal poliitikas, ta hetkel öelda ei oska, kuid teab, et suurte erakondadega ta liituda ei kavatse.

"Mind ärritas see, et isegi, kui ma korjasin need 604 häält, siis esimene asi, mis inimesed mulle ütlesid oli, et mu häältesaak oleks kordades suurem olnud, et ma olin vales erakonnas. No mis mõttes? Ma ei saa olla ju Keskerakonnas või sotsides, kui ma ei usu sellesse, mida räägin," sõnas ta.