Saund
5. märts 2019, 19:42

Lapsest saati on Estas Tonne kõrvu kostnud sõna „Eesti“

Taas Tallinnas esinev Estas Tonne on oma kontsertidega alati rännakul. 

Mailmanimega muusik Estas Tonne on jälle  Eestis käimas, andes 12. märtsil Kultuurikatlas soolokontserdi "Integration".

Estas on käinud Eestis juba palju kordi, viimati musitseeris ta siin koos Pepe Danza ja Netanel Goldbergiga 2017 aasta oktoobris. Tonne kontsertidele on omane, et mingil ajahetkel kuulaja unustab argipäevamured ja läheb üle ühtsele hingamisele.

Estas Tonne on hiilgav muusik, kes rändab mööda erinevaid maid ja kultuure, haarates neid endasse, ühegagi neist ennast jäädavalt seostamata – tema jaoks muutub see kõik kokku maailma kultuuririkkuseks.

Tonne muusika on mitmekesiste stiilide peaaegu märkamatu üksteise sisse sulamine, mille üllatuslikud tulemid ja harmooniline helistruktuur jõuab iga kuulajani erinevalt, oma unikaalses vormis ja meloodias. Muusika  emotsionaalne suurejoonelisus  võib kuulajale olla alguseks võimsale sisemisele ärkamisele, kus tõstab pead uus arusaamine maailmast ja tõelisest minast.

Estas Tonne ütleb, et tema jaoks on iga selline kontsertreis reegliteta improvisatsioon. „Ainus reegel, mida ma järgin, on oma vaistu ja tunnete usaldamine,“ ütleb ta.

Lapsest saati on Estas Tonne kõrvu kostnud sõna "Eesti"

Vanaisalt kuuldud lugude põhjal on nende pere esivanemad just Eestimaalt pärit ning  olles aastaid rännanud maailma ühest otsast teise, tõmbas midagi tugevalt Tonnet ikka ja jälle Eesti poole.

2015. aastal jäi Tonne siia mõneks ajaks end avastama ja musitseerima. Ta esines ka Raadio2 enamkuulatud saatesarjas  "Hallo Kosmos". Kõigele lisaks said tallinlased nautida Estase imetabast kitarrimuusikat vanalinna tänavatel ning just neid juhuslikke tänavakontserte peab Estas Tonne 2015 aasta kõrghetkedeks.

Estas Tonne kinnitusel on elu tema jaoks rännak, voolamine ühest seisust teise. „Midagi meie sees suunab meid alati teele. Mina näen sellele ainult ühte seletust: ühendumine iseendaga,“ annab Estas Tonne edasi tundmuse, mis paneb tedagi aina rändama.

Estas Tonne kontsertide kohta on antud hoiatus, et need võivad olla alguseks võimsale sisemisele ärkamisele, kus pead tõstab uus arusaamine maailmast ja tõelisest minast.