KARISMAATILINE ARTIST: Keith Flint oli tuntud värvika välimuse ja energilise lavasõu poolest. Prodigy fännid said teda viimast korda näha veebruari algul Uus-Meremaal Aucklandis. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
4. märts 2019, 19:56

Prodigy laulja võttis endalt elu? (11)

Juuksed pulstis, puhevil sõõrmetest välkumas ninarõngas, neediga keel suust välja aetud – sellisena olid fännid harjunud laval nägema Prodigy värvikat lauljat Keith Flinti. Eraelus paistis 49aastane möllumees olevat maha rahunenud: uimastid olid asendunud vaikse maaeluga. Kuid esmaspäeval saabus uudis Keithi surmast. 

Essexi politsei esindaja kinnitas The Sunile, et nad said esmaspäeva hommikul veidi pärast kella 8.10 kohaliku aja järgi väljakutse Keithi elupaika. „Sõitsime kohale ning paraku tunnistati 49aastane mees sealsamas sündmuskohal surnuks.“ Kuritegu ei kahtlustata, toonitas võimuesindaja. Surma täpse põhjuse peab välja selgitama koroner.

Paar tundi pärast kurva uudise ilmsikstulekut kirjutas Prodigy liider Liam Howlett ansambli Instagrami kontol: „Uudis vastab tõele, ma ei suuda uskuda, et ma seda ütlen, aga meie vend Keith tegi nädalavahetusel enesetapu. Olen läbi raputatud, kuradi vihane, segaduses ja murtud.“ 

15aastaselt korrarikkumiste pärast koolist välja visatud Keith töötas noorukipõlves nii lihuniku kui ka katusepanijana. 1989. aasta välireivil vaimustus Keith vähetuntud tantsu-DJst Liam Howlettist. Noormehed sõbrunesid ja kui Liam järgmisel aastal bändi asutas, kutsus ta Keithi tantsijaks. Nimi Prodigy („imelaps“) oli Keithi pandud. 1996. aastal sai Briti grupp üle maailma tuntuks palaga „Firestarter“, mille videos jättis Keith oma pöörase soenguga unustamatu mälestuse. Selleks ajaks oli temast saanud juba laulja. 

Markantsest välimusest ja energilisest lavasõust tuntud Keith ei varjanud intervjuudes, et tal on seljataga pikk võitlus alkoholi, narkootikumide ja depressiooniga. Musta auku langenud ta 2000. aastate algul, kui Liam oli loomingulises kriisis ja Prodigy ei andnud kontserte. Laval oli Keith saanud end välja elada, nüüd aga vajus meelemürkide sohu. Enesetapust olevat teda hoidnud vaid mõte oma kuuele koerale. „Enese äratapmiseks on julgust vaja. Olen argpüks,“ ütles ta The Timesile.

Viimastel aastatel oli Keith nautinud koos oma abikaasa, Jaapani DJ Mayumi Kaiga maaelu võlusid. Nad olid Essexis renoveerinud Tudori stiilis maja. „Väga igav ja ebarokilik on seda öelda, aga ma tõesti armastan oma kodu,“ ütles Keith The Timesi intervjuus. 2017. aastani pidas ta kodukandis tillukest pubi. Ühtlasi kuulus talle motorallimeeskond Team Traction Control.

Metro teatel jäi Keithi viimaseks etteasteks Prodigy ridades 5. veebruari kontsert Uus-Meremaal Aucklandis. Kuue esikohaalbumiga bändi ootas kevadine USA turnee.