Marko KaarFoto: Erlend Štaub
Inimesed
2. märts 2019, 14:31

Tubli töö! „Eesti laulu“ poolfinalist Marko Kaar pääses rahvusvahelise laulukirjutajate võistluse poolfinaali

Tänavu oma looga "Smile" "Eesti laulu" poolfinaalis võistelnud Marko Kaar on nüüd pääsenud rahvusvahelise laulukirjutajate võistluse poolfinaali.

2017. aastal pääses samal võistlusel finaali ka lauljatar Angeelia Pedaja (toona perekonnanimega Maasik), kes ütles, et International Songwriting Competition (ISC) pakub muusikutele – lauljatele ning laulukirjutajatele – oma loomingu tutvustamiseks suuremat kõlapinda ja auditooriumit. Toona võistlesid ka koostööd teinud Avoid Dave ja Sander Mölder.

Ansambel Lemon Fight saavutas möödunud aastal võistlusel aga EDM kategoorias teise koha. 

Lugu, millega Marko poolfinaali pääses, kannab nime "Brings Me To You" ja see on kirjutatud koostöös trummar Siim Koppeliga. Marko ja Siimu pala võistleb poplugude kategoorias. 

Kommentaarides tunnistab Siim, et ta ei mäletanudki, et nad loo saatsid, mispeale Marko vastab, et see sai saadetud juba mullu maikuus ja pole ime, et meelest läks. 

Seekord osales võistlusel pea 19 000 laulu ja poolfinaalidesse pääses neist umbes 10%. Kohtunike hulka kuuluvad tänavu teiste hulgas näiteks Adam Lambert, Ne-Yo ja paljud teised artistid ja muusikatööstuse tegijad. 

Auhinnad on muidugi eriti vinged. Peaauhinna võitja saab näiteks 25 000 dollarit sularahas, kitarri, albumi masterdamise ja ka võimaluse kuus lugu salvestada. 

Iga kategooria võitja saab muu hulgas auhinnaks viienädalase kursuse Berklee muusikakolledžis ja palju muud.