Lauri SaatpaluFoto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Inimesed
2. märts 2019, 14:06

Lauri Saatpalu dopinguskandaalist: kellelgi ei peaks olema piinlik! (82)

Viimastel päevadel on põhiliseks teemaks olnud Eesti suusatajate dopinguga vahele jäämine. Sel teemal kirjutab Facebookis ka laulja Lauri Saatpalu, kelle arvates ei peaks kellelgi piinlik olema. 

"Tegu on tehtud, tegijad teada. Ja mitte kellelgi ei pea olema piinlik! Miks mul peaks olema piinlik kellegi pärast, keda ma isegi ei tunne? Mul ei ole poolte endagi sigaduste pärast piinlik! Aga saamahimulised hõiskeid juba kostub: raha ära võtta, raha laiali jagada, maha taguda, laiaks litsuda!" kirjutab Saatpalu. 

"Hiljutine sündmus teatrivallas on ju meeles: nii kui NO uksed kinni pani, olid kaarnad jaol. Ütlen mina oma elukogemuse põhjal, et sellest ei tule hääd nahka, kui nahk tükkideks lõikuda. Ainult Reet Aus võib sellest mingi vammuse kokku norssida, ülejäänud on vaesed edasi. Mina usun ja arvan ja mõtlen täitsa ilma naljata, et kogu senine suusaspordile mõeldud raha võiks minna…tatatataaaaa: Suusaspordile! Meil on tuhandeid vahvaid noori maal ja mere taga, linnades ja laantes, kes armastavad suusatamist. On hulk treenereid, kes ei arva, et suusataja on verekoti ja ihuarstiga erak! Meil on organisatsioonid ja suusaliit ja EOK ja koondised, sportlased, sihid, sihikindlus, elukutsed, stiilid, mõtted! Seda ei saa mõned nupust nikastanud tegelased hetkega minema pühkida!"

Sponsoritel soovitab Saatpalu esimesest emotsioonist üle saada. "Kus te selle raha siis nüüd panete, sööte ära või? Just nüüd on õige hetk toetada puhast suusasporti. Mitte homme, just täna! Mis me teistele ütleme? Nii ütlemegi! Mis teised meist arvavad? See on teiste asi. Peaasi on enda enesetunne. Halades ja kirudes ei lähe see paremaks."