VIRTUOOSNE VANAHÄRRA: Ameeriklane Richard Towner lummas Tartu publiku täielikult.Foto: Aldo Luud
Saund
1. märts 2019, 16:54

Pärast pikka kontserti jagas kitarrist arvutult autogramme

FOTOD | Kitarrist Ralph Towner meelitas oma fänne Tartusse kaugelt piiri tagant

Isikupärase stiiliga ameerika kitarrist Ralph Towner pani neljapäeva õhtul Eesti Rahva Muuseumisse tulnud publiku ennastunustavalt plakustama. 1. märtsil 79aastaseks saanud ja ihuüksinda lavale astunud kitarrist meelitas oma sünnipäeva eelõhtul peetud kontserdile mitte ainult tartlasi, vaid fänne kõikjalt Euroopast.

Kõige haruldasemaks Towneri muusika nautijaks oli härrasmees, kellel oli plaatide kujul kaasas kitarristi kogu looming – see tuli Towneril pärast kontserti aset leidnud autogrammide jagamisel viimasegi ühikuni allkirjastada.

Klassikalise kitarri ja fingerstyle-tehnika meister Towner on musitseerinud koos selliste kitarrimuusika virtuoosidega nagu Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek ja Gary Peacock.
Praegu Roomas elav Towner kasvas üles Oregoni väikelinnas muusikalise imelapsena, alustades 3-aastaselt klaveriga ja kaks aastat hiljem trompetiga. Tuntuse saavutas ta ansambli Paul Winter Consort koosseisus, nende kuulsaima loo “Icarus” autorina.