Wade Robson kinnitas 2005. aastal Michael Jacksoni pedofiilaprotsessil, et temaga käitus laulja täiesti sündsalt. Nüüd räägib ta hoopis teist juttu. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
2. märts 2019, 10:00

„Michael Jackson pilastas meid sadu ja sadu kordi!" (7)

Wade Robson oli seitsmene, kui tema jalg esmakordselt üle Michael Jacksoni kodu Neverlandi läve astus. „Midagi nii imelist polnud ma elu sees näinud,“ meenutab nüüdseks 36aastane Robson. „Muidugi tahtsin ööseks sinna jääda.“

Britney Spearsi ja teiste kuulsuste koreograafina tuntud Robson, kes räägib koos James Safechuckiga (40) oma katsumustest skandaalses dokfilmis „Leaving Neverland“, oli viieaastane Austraalia poiss, kui ta oma iidoli Michael Jacksoniga tutvus. Popikuningas oli kängurumaal kontserdituuril. Wade oli võitnud Jacksonit kehastades kohaliku talendivõistluse, mille peaauhind oli Michaeliga kohtumine. Sellest sai alguse sõprus.

Kui Robsonid USAsse kolisid, said nad kutse Neverlandi rantšosse. Popkuulsuse eluase oli poisikese jaoks kui muinasjutuloss. „Midagi nii imelist polnud ma elus sees näinud,“ vahendab The Guardian Robsoni sõnu USA telekanali CBS hommikusaates. 

Kui Michael andis Wade'ile ja tema õele valida, kas ööbida külalistetoas või tema enese toas, eelistas poiss mõistagi viimast. Kui Robsonid Neverlandist lahkusid, et Suurt Kanjonit vaatama minna, olid nii Wade kui Michael ahastuses ja nutsid. Vanemad lubasid poisil nädalaks üksi Jacksoni juurde jääda. Juba esimesel või teisel ööl oli popstaar  poisi jalgu ja hargivahet puudutanud. Varsti teinud Jackson lapsele suuseksi ning näidanud, kuidas talle sedasama teha. „Jumal tõi meid kokku. Me armastame teineteist ... ja niimoodi näitame oma armastust,“ väitnud laulja poisikesele.

James Safechuck oli üheksa-aastane, kui ta Pepsi reklaami esinema valiti ning selle võtetel popikuningaga tutvus. Tema kinnitusel võitis Jackson tema ja ta pereliikmete usalduse samamoodi. Seejärel hakkas ta poisi ja tolle vanemate vahele kiilu ajama, öeldes, et too ei tohi oma ema-isa usaldada ning juhtunust rääkida. Vastasel juhul pididi vangi minema nii Michael kui ka poiss ise.  „Ta pilastas meid sadu ja sadu kordi,“ kinnitasid Wade ja James hiljutises BBC intervjuus. „Iga kord, kui ma tema juures olin, iga kord, kui ma ööseks tema juurde jäin, pilastas ta mind,“ rääkis Robson. Kui poiss sirgus, leidis Jackson endale uusi, nooremaid sõpru. Robsoni väitel kohtus ta Jacksoniga 14aastaselt uuesti. Tookord oli laulja üritanud teda anaalselt vägistada. 

2009. aastal ravimite üledoosi surnud Jacksoni vanemad vennad Jackie, Marlon ja Tito ning vennapoeg Taj on HBO dokfilmi hukka mõistnud ning nõuavad telekanalilt 100 miljonit dollarit valuraha. Nende väitel himustavad Robson ja Safechuck vaid raha. Kuid mõlemad mehed on kinnitanud, et ei saanud dokfilmis osalemise eest honorari.

Jacksoni omaksed toonitavad: 2005. aastal kinnitas Robson Michael Jacksoni üle peetud kohtuprotsessil, et nende kahe suhted olid täiesti siivsad. Taji väitel oli tema onu käitumine veider, kuid väga süütu. „Tema naiivsus kujuneski tema allakäiguks.“