Martin HelmeFoto: Martin Ahven
Tele
28. veebruar 2019, 23:39

Martin Helme Taavi Rõivasele: olge mehed, mitte lillekesed! (184)

Neljapäevaõhtuses „Kolmeraudses” olid külalisteks Martin Helme ja Taavi Rõivas, kelle vahel läks vaidluseks. Helme ärritus, kui Rõivas mainis Sinist Äratust ja nende trollimist tuhandete erinevate kontode alt.

„Kui ma või Varro Vooglaid ka nii palju igasuguste tapmisähvarduste peale vinguks, siis sellel vingumisel lõppu ei oleks. Lihtsalt, olge mehed mitte lillekesed, eks,” ütles Helme Rõivasele.

„[Tapmisähvardused] Ei ole okei, aga saate aru, et see on mingisugune jutuvada, mis kommentaariumis on. Kuid ohtlik ei ole mitte see, kui teie räägite, et meil on mingisugused kaikamehed. Ohtlik on see hüsteeria, milles ka muide sina (Mihkel Raud – T.J.) osaled,” rääkis Martin Helme. „Ei ole vaja kogu aeg paralleele tõmmata 1930ndate Saksamaaga, sest need on ebaadekvaatsed. Küll aga on meil vaja paralleele tõmmata 1930ndate Eestiga, kus ühe erakonna vastu – mis oli samamoodi rahvuslik – köeti üles hüsteeria ja sellele järgnes riigipööre ja vaikiv ajastu.”

Kui Mihkel Raud Helmelt uuris, mis saab siis, kui inimesed ei taha enam ühel hetkel vihased olla, sõnas poliitik, et ei ole nõus, et nad vihaga tegelevad. „See, et inimesed kuskil plärtsuvad, on olnud igal ajal igal pool. Vanasti oli õllelaua taga, nüüd Facebookis.”