Jüri HomenjaFoto: Martin Ahven
Inimesed
28. veebruar 2019, 10:41

Jüri Homenja avastas karge hobi: igal talvel enne seda köhisin nii raskelt, ainult antibiootikumidega sain lahti sellest (5)

Iga pulma- ja matusepeo oodatud külaline Jüri Homenja (59) käib eestlaste meelt lahutamas nii päikselises Hispaanias kui udutavas Londonis, kuid üle kõige hindab talisuplust ja Taaralinna kevadet, kirjutab Tartu Postimees. 

Muusika kõrval täidab artisti elu kirg talisupluse vastu. „Märtsis saab neli aastat. Igal talvel enne seda köhisin nii raskelt, ainult antibiootikumidega sain lahti sellest. Tiit Soku ema ümmargusel juubelil mängisin pilli ja temaga tantsides vaatasin, et ta on nii nooruslik ja särav. Põhjendas, et käib talvel suplemas," kirjeldab Homenja hobiga alustamist.

Edasi avastas täht koduses Anne kanalis talvelgi toimetavad entusiastid. Huviline käis neid vaatamas ja seisis köhides juures. Suplejad käisid muudkui vees: põsed roosad, kehad auravad ja ise säravad seal juures!

Kaheksandal märtsil sillerdas päike lumel ning köhast tüdinud mees ütles endale: „Oh, nüüd on sinu päev!". Ja läkski! „Hirmu oli rohkem, kui tegelikult olukord väärib. Midagi ju ei juhtu. Esimene samm on vette kastmine, teine purdest lahti laskmine ja kolmas ujumistõmmete lugemine," avab ta protsessi käiku.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist.