Ansambli Kazka laulja Oleksandra ZaritskaFoto: Kuvatõmmis Youtube'i videost
Üritused
27. veebruar 2019, 15:52

Ukraina eurolaulja valimist on tabanud kriis: veel kaks artisti on loobunud lauluvõistlusel osalemast (1)

Alles äsja selgus, et Ukrainas peetud eurolauluvalimiste võitja Maruv ei sõida Eurovisionile, kuna ei saanud lepingu osas Ukraina rahvusringhäälinguga kokkuleppele. Nüüd on oma ei-sõna öelnud ka finaalis kolmandaks jäänud Kazka, vahendab Eurovoix.

Vahepeal on esindamispakkumisest ära öelnud ka Ukraina euroloo valimise „Vidbir 2019“ finaalis teiseks jäänud Freedom Jazz. Teised finalistid (Anna Maria, Brunettes Shoot Blondes ja Yuko) on veel kaalumisel.

 

Kazka põhjendas oma loobumist ka sotsiaalmeedias. „Me väga tahaksime ja oleks suur au Ukrainat Eurovisionil esindada. Panime sellesse palju energiat ja aega, osalesime selle nimel kodumaisel võistlusel. Aga meil pole iga hinna eest võitu vaja. Meie missioon on oma muusikaga inimesi ühendada, mitte lahkhelisid külvata. Seetõttu oleme UA:PBC (Ukraina rahvusringhääling – toim.) andnud selge vastuse: me ei lähe 2019. aastal Eurovisionile. Samas ei jäta me oma põhilist missiooni, milleks on Ukraina kultuuri maailma viimine. Oleme valmis Ukrainat tulevatel aastatel esindama, kui meid valitakse. Seni liigume edasi ja ootame teid kõiki oma kontserdile,“ ütles bänd teadaandes.

UA:PBC juhatuse liige Oleksandra Koltsova nimetas olukorda kriisiks. „Mulle tundub, et see on kriis, millele ei ole õiget vastust, sest ühiskond on lõhestunud.“