Jana, Siim Sten ja Mia IsabelaFoto: Kerli Halliste
Tele
27. veebruar 2019, 13:53

„Naabrist parema“ Jana ja Siim müüsid võidukorteri ja kolivad teise linna: ostsime maja, mida esimesena vaatamas käisime (17)

Saate „Naabrist parem” viienda hooaja võitnud Jana ja Siim Sten Palm võtsid aastavahetusel vastu otsuse uuel aastal oma majja kolida. Aga nagu elus ikka, juhtuvad asjad vahel kiiremini, kui oodata oskame. Nüüd ongi noored korteri maha müünud ja uue maja omanikud. Koos sellega ootab neid ees aga veel üks suur samm – kolimine teise linna.

„Ausalt öeldes tuli see väga raskelt (korteri müügi otsus – toim.), aga kuna me tegelikult tegime üldse suurema elumuutuse ehk kolisime teise linna, siis selles mõttes oli see ikkagi vajalik,” räägib Jana, kelle sõnul tehti müügiotsus raske südamega.

Aastavahetusel õhku visatud mõte sai kiiresti reaalsuseks. Vähem kui kahe kuuga on vana kodu müüdud ja uue kodu võtmed käes. „Aastavahetusel mõtlesime, et uuel aastal võiks majja kolida. Kõik asjad läksid nii ruttu. Korterile tuli kohe ostja ja siis leidsime ka ruttu uue maja ja oligi korras,” kirjeldab naine asjade kulgu.

Kuigi vaatamas käidi nelja maja, oli asi üsnagi selge pärast esimese maja vaatamist. „Tegelikult see on sama maja, mida esimesena vaatamas käisime, ja süda oli sellele antud. Ükski teine maja ei tundunud enam hea,” oli Jana sõnul tunne kohe õige. Uue kodu otsimine kestis vaevu nädala.

Ka saates ehitatud ja võidetud korteri müük läks ludinal. „Jõudsime kuulutuse panna, aga maaklerit ei jõudnud võtta. Kuna meedia jagas nii kenasti meie artiklit, siis tulid huvilised väga kiiresti. Esimesed huvilised, kes tahtsid osta, tulid kohe teisel päeval, aga nendele ei andnud pank nii palju laenu. Ja siis järgmised huvilised tulid juba paar päeva hiljem ja nemad saidki.”

Jana sõnul läks korter armsale paarile, kes tundusid neile soojad ja armsad inimesed. „Oli tunne, et läheb õigetesse kätesse. Ja nemad ise ütlesid ka, et tunnevad, et korter on armastusega ehitatud. Kui nad olid paar päeva sees elanud, siis nad ka helistasid ja ütlesid meile, et neil on seal hea olla!”

Kuhu linna perega koliti, Jana veel avalikustada ei taha. See nõudis ka muu elukorralduse vähesel määral ümber sättimist. „Mina sain oma töökoha jätta samaks, ehk siis käin nii uues linnas kui Tallinnas ja Siim sai juba uues linnas töö.”

Uude koju päriselt sisse kolida loodab Jana märtsikuu jooksul. „Ise lähme juba nädalavahetusel sinna esimesi asju ehitama ja tegema. Siim ütleb, et tema võiks kohe sisse kolida, aga kuna mina tahan kõike muuta, siis natukene tuleb teha.”

Ostetud maja jäi Jana sõnul mõistlikusse hinnaklassi. „Korteri müügist alles jäänud rahast piisas, et maksta majaostu sissemaks,” selgitab Jana, lisades, et vana laenujääk maksti ära.

Paaril on ka kaheaastane tütar Mia Isabela, kes naise sõnul on väga tubli. „Me tunneme, et ta on stressis, aga ta pigem elab seda kuidagi positiivselt välja. On hästi ülemeelik ja lõbus. Eks ta varem oli ka rõõmsameelne, aga nüüd on rohkem krutskeid täis kui tavaliselt. Õnneks sellist õnnetut olekut tal ei ole,” on  Jana sõnul ka pisitütar tulnud kolimismölluga kenasti toime.

Oma tegemistest kavatsevad nad teha ka videosid, mida saab vaadata nende Youtube’i kanalilt.