Dr. Albert Stepanjan
Sisuturundus
1. aprill 2019, 09:00

Kimpus alkoholiga? Dr Stepanjan ulatab abikäe!

Tänapäeva järjest kiirem elurütm on toonud varjuküljena kaasa ühe pahe – alkoholismi, mis esmapilgul tundub ju kiire lahendusena probleemidele, kuid mis tegelikkuses neid vaid süvendavad. Õnneks on paljud inimesed oma probleemi teadvustanud ning pöördunud murega ekstrasenss Albert Stepanjani poole.

"Minu hinnangul kasvavad alkoholiprobleemid aasta-aastalt, kusjuures nikotiiniprobleemid sellises tempos ei kasva," rääkis aastakümneid probleemiga tegelenud dr Albert Stepanjan. "Paljud joovad igavusest, juuakse, et unustada, joovad mehed, kes töötavad välismaal ja joovad naised, kes on üksinda. Inimestel on puudu rõõmuhormoonist.“

Stepanjan pole nõus nendega, kes nimetavad alkoholiga kimpus olevaid inimesi alkohoolikuteks. Tema hinnangul on tegemist õnnetute inimestega, kelle hing on haige ja kes püüavad oma muresid uputada alkoholi.

Üheks põhjuseks, miks inimesed haaravad kergesti alkoholi järele, on sisemine pinge, mis ootab maandamist. Viimane johtub omakorda sellest, et tegelikult elame maailmas, kus ei ole enam kindlustunnet ja mis muutub ülikiiresti.

"Iga kord, kui saame mikrostressi, on seda vaja millegagi maandada ning alkoholi, narkootikumide, söögi ja sigarettide abil on seda ju lihtne teha," mõtiskles Albert Stepanjan. "Kuid siinkohal tuleb meeles pidada, et maailm ei muutu, vaid hoopis meil on vaja kohaneda."

Mis oleks lahendus?

Kõigepealt tuleb mõista, miks inimene joob, mis on need põhjused, mis sunnivad teda meelemürgi järele haarama. Stepanjani hinnangul on kahte liiki alkoprobleemidega kimpus olevaid inimesi: neid, kes kukuvad tsüklisse ja need, kes joovad igavusest või ärevusest.

Viimasel ajal on Stepanjani klientide hulgas järjest rohkem maapiirkondades ning välismaal elavaid inimesi. Eriti teeb aga Albert Stepanjani murelikuks, et tema klientide hulka satub järjest enam naisi.

"Siinkohal tulebki hakata ravima probleemi põhjust, mitte tagajärgi. Inimese psüühikat saab aidata mitmeti, mitte ainult ravimitega ja kõigepealt peab ta välja aitama hingelisest kriisist ning siinkohal aitab nii sisendamine, NLP ja harvem ka hüpnoos," rääkis ta.

Hinnanguliselt põeb stressist tingitud psühhosomaatilisi haigusi 66 protsenti elanikkonnast, mistõttu tuleb kõigepealt alustada antistressiteraapiaga. Siinkohal on aga üks oluline nüanss – inimene peab tahtma ennast ise aidata.

"Ma võrdleksin seda aerutamisega – paadis on kaks inimest, kus üks aer on patsiendil ja teine spetsialistil. Kui patsient ei kasuta oma aeru, ei toimu ka edasiminekut ja ainult koos, kahekesi, saavutame arengu ja tulemuse," näitlikustas ta.

Stepanjan lisas, et tavaliselt on aktiivsed ainult abilised – emad ja naised ja alkohoolik ise soovi ei avalda. Kuigi oleks vaja, tahab ta seda või mitte.

Ennast tuleb armastada!

Albert Stepanjani sõnul on kõige suurem oskus ennast armastada ja seda ei tohi kunagi unustada. "Võib kõlada küll julmalt, kuid kõige vaesem inimene on hea inimene. Armastab ja aitab kõiki, kuid unustab iseenda," ütles ta.

Erinevate probleemide puhul aitab autosugestioon, kuid keegi ei taha sellega aktiivselt tegeleda, kuna selleks on vaja kannatust ja aega, aga seda napib.

Pahatihti sisendatakse endale, et alates mingist kuupäevast alustan uut elu, kuid tegelikult jääb kõik endiseks ja siinkohal oleks vaja spetsialisti abi.

Albert Stepanjan võib selle abikäe ulatada ja tema vastuvõtud on aprillis:

9. ja 16. aprillilTallinnas

10. aprillil Pärnus

11. aprillil Tartus

Lisainfo: tel. 50 88 237 ja kodulehel stepanjan.com.