Puuduta mind
28. veebruar 2019, 18:09

VIDEO | „PUUDUTA MIND“ 67. SAADE: räägime kogukonnast, kus kõik mehed on naistele truud (15)

Tänaõhtuses saates räägime elust Päikeselinnas, end Jeesuse reinkarnatsiooniks pidava Vissarioni ökokogukonnas Siberis: mida need inimesed seal söövad, millest elatuvad, millised on nende peresuhted. Stuudios aitab meile Päikeselinna elu avada Helle Kahro, kes on korduvalt seda paika pikemalt külastanud. Saates on ka intervjuulõigud Vissarioni krooniku Vadim Redkiniga, kes väisas Eestit möödunud aasta lõpul.

Vissarioni ökokogukond elab, kui nii võib öelda, apokalüpsisele järgnevas ajas – nad on suunanäitajad, milline elu ootab inimkonda uues ajastus.

„Me väga soovime, et meie elu sõltuks meie enda jõupingutustest,“ räägib Vissarioni parem käsi ja kroonikakirjutaja Vadim Redkin saatele antud intervjuus. „Mis ka välises maailmas ei juhtuks, meie elu läheb ikka edasi. Kujutage ette, et Tallinnas lülitakse järsku elekter välja – täielik kaos. Aga meil, lülita või ära lülita, vahet pole. Me sõltume minimaalselt sotsiaalsest keskkonnast või majandusest. Eluks vajaliku saame taigast, meil on suured aiad, kus kasvatame endale aiasaadusi. Oma seemned, seemnefond. Kõik sellepärast, et ükskõik kui kriitilises seisus on maailm meie ümber – ja maailm on praegu ebastabiilne – on meil oma toimiv kogukond. Ja elada võivad meil kõik, olenemata oma usutunnistusest või rahvusest." 

Saadet juhivad Õhtulehe ajakirjanik Sirje Presnal ning muusik Lea Dali Lion.

Saade „Puuduta mind“ on neljapäeva hilisõhtuti Tallinna TVs (kordusega reede hommikul). Sama saadet saab uuesti vaadata nädal hiljem neljapäeval kell 18 Õhtulehe veebi- ja Facebooki lehel. Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida Soundcloudist.