Katrin Lust ja Erich KriegerFoto: Kuvatõmmis/Kanal 2
Tele
26. veebruar 2019, 11:49

VIDEO | Lõpuks! Katrin Lust ja Erich Krieger matsid sõjakirve maha (32)

Esmaspäevases „Kuuuurijas” vaatas Katrin Lust, kuidas Riigikokku kandideeriv üksikkandidaat Maarika Pähklemäe minimaalsete vahenditega valimiskampaaniat korraldab. Saatejuhi suureks üllatuseks tuli naise valimisüritusele esinema aga Erich Krieger, kellega Lust mullu loo tegi – väidetavalt oli Erich Krieger tollal purjuspäi rooli istunud.

2018. aasta jaanuaris oli „Kuuuurijas” murelik Peetri küla pere, kelle pardakaamera salvestiselt oli näha, kuidas Kriegerile kuuluva autoga vaarutakse ühest teeservast teise. Ühel hetkel sõiduk peatus, sellest ronis välja tuikuv ja märgade pükstega juht, tühjendas pealtnägijate silme all oma põie ning sõitis edasi.

Erich Krieger kinnitas Lustile, et ei olnud tol õhtul purjus. Ta kannatab podagra käes ja seetõttu lonkab või taarub mõnikord, mis võib kõrvalvaatajale eksliku mulje jätta. „Kuskil kolm-neli-viis päeva oli see podagrahoog, sa ei saa siis jalale astudagi,” ütles Krieger Lustile.

Kriegeril oli sellelegi seletus võtta, miks tal kodu juures autost väljudes püksid märjad olid: ehk läks nende peale limonaadi. Või kohvi. Kõige krooniks otsustas ta pigem tolleõhtust sõidustiili tunnustada: „Korralik sõit! Suunatuled ilusti sees ja kõik!” Vaatas video lõpuni ja kinnitas, et ta pole purjus: „Ei ole! Absoluutselt ei ole! Mul ei ole midagi vabandada!”

Kuigi laulja kinnitas, et on süütu, hakkas ta Katrin Lustile ähvardussõnumeid saatma. „Ta saatis mulle esimese sõnumi laupäeva õhtul kell 19.59. Sõnumeid tuli püha- ja esmaspäeval. Need on väga segase sisuga, ilmselt pole ta neid kõige kainema peaga kirjutanud,“ ütles Lust. „Ta ähvardab mind, et kohe pidavat minu kohta selguma mingi tõde,” lisas ta.

Sõjakirves sai maha maetud

Mullu septembris ilmus Erich Kriegeril uus lugu „Fuuria”, mille puhul mees ei varjanudki, et on muusaks valinud just Katrin Lusti. Siiski ei kinnitanud ta, kas laulusõnadesse pandud naine on tõepoolest Lust või mitte. „Las jääb natuke müstiliseks ka see lugu. Eks igaüks, kes kuulab, see ise mõtleb, kes või mis,” salapäratses Krieger.

Tänavu 25. veebruaril eetris olnud saates otsustas Katrin Lust Kriegeriga sõjakirve maha matta. Uurides, kas naine võib Erichi loo „Fuuria” enda saate üheks tunnusmeloodiaks panna, vastas Krieger, et loomulikult. „Tahan sind ka videosse saada, siis oleks ideaalne,” lisas ta.

Lust demonstreeris lauljale ka Kanal 2 mikrofoni, öeldes, et on nüüd uues kanalis. Kriegeri jaoks oli see juba aga teada. „Ma lugesin. Loen ju sinu kohta kogu aeg,” naerab ta.

Kui alguses oli laulja Lustiga veidi tõrges, läks lõpuks nii soojaks leppimiseks, et Krieger oli nõus Lustiga oma kitarrigi jagama.