Foto: VIDA PRESS
Inimesed
26. veebruar 2019, 11:09

Oscari-võitja lavastatud „Muumiorg“ on Soome kalleim telesari (5)

Soome-Briti ühistöös valminud „Muumiorg“ on Soome kalleim sari: Helsingin Sanomate teatel kulus kahe esimese hooaja väntamiseks 20 miljonit eurot.  Tegijate hulka kuuluvad „Wallace & Gromiti“ režissöör Steve Box ja „Lammas Shauni“ produtsent Jim Wooley.

Produtsent Marika Makaroff rääkis jaanuaris, et minutihinda arvestades on tegu kõigi aegade kalleima Soome sarjaga. „Mõistagi on see pannud nii produktsiooni- kui ka loomingulise tiimi tohutu surve alla.“

Eile jõudis „Muumiorg“ Soome riikliku ringhäälingu Yle tele-eetrisse. Tegelased räägivad tuntud soome näitlejate häälega: Muumipapa on Ville Haapasalo, Muumimamma Satu Silvo, Väike My koomik Kiti Kokkonen ja Muumitroll Joonas Nordman. 

Sarja ingliskeelses versioonis annavad tegelastele oma hääle briti superstaarid Taron Egerton („Rocketman“), Rosamund Pike („Kadunud“), Jennifer Saunders („Täitsa hullud“) ja Matt Lucas („Little Britain“). "Neid polnud tegelikult üldse raske kampa meelitada, näiteks Rosamund Pike teatas ise osalemissoovist," rääkis Makaroff Helsingin Sanomatele. „Teadsime juba tema agendi kaudu, et ta on muumifänn." Filifjonka rollis saab kuulda Kate Winsletit ning filosoofist muskusrotti kehastab nimekas briti kirjanik Will Self.