R. Kelly oma advokaadi Steven Greenbergi saatel vanglast lahkumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. veebruar 2019, 09:58

R. Kelly sai viimaks kautsjoni kokku ja vabanes trellide tagant (1)

Alaealiste seksuaalses kuritarvitamises süüdistatav R. Kelly, kes oli reedel Chicagos vahi alla võetud, pääses esmaspäeva pärastlõunal kautsjoni vastu vabadusse.

52aastasele R&B-tähele on esitatud süüdistus kümnes kuriteoepisoodis seoses nelja neiuga, kellest kolm olid seksuaalse kuritarvitamise ohvriks langedes alaealised.

Ohvreid esindab staaradvokaat Michael Avenatti, kes on tuntud pornotäht Stormy Danielsi esindajana Trumpi-vastases kohtuasjas, aga ka mehena, keda eestlanna Mareli Miniutti süüdistab koduvägivallas. Avenatti on võimudele üle andnud video, kus Kelly seksib väidetavalt 14aastase tüdrukuga. Esmaspäeval teatas Avenatti Twitteris, et tema valduses on veel üks video staari seksuaalkallaletungist teisele alaealisele. Advokaat lubas salvestise prokuratuurile üle anda. 

Ajakirja People teatel ei suutnud Kelly esialgu kautsjoniraha kokku saada ning veetis seetõttu kolm ööd Cooki maakonna vanglas. Esmaspäevaks sai superstaar miljonidollarilisest kautsjonist vajaliku kümnendiku kokku ning pääses trellide tagant. Mõni tund varem oli laulja kinnitanud advokaat Steven Greenbergi vahendusel, et ei tunnista end üheski kõnealuses kuriteoepisoodis süüdi. 

Väljaande Spin teatel suundus Kelly vangimajast otse McDonalds'isse. Laulja  endine helitehnik James Lee väitis mulluses dokfilmis, et staaril on kombeks sealtsamast endale noorukesi voodikaaslasi otsida. „Ta käis aeg-ajalt selles McDonald'sis ja tuli tagasi stuudiosse ühe või kahe tüdrukuga. Käis seal tibisid lantimas. See on rohkem 17aastaste stiil,“  märkis Lee. 

2002. aasta hagi andmeil tutvus R. Kelly kõnealuses kiirtoidukohas abituuriumineiuga, kes oli äsja tulnud oma lõpuballilt. Toona 31aastasel staaril tekkis tüdrukuga seksuaalsuhe, millest neiu jäi rasedaks. Seepeale sundis Kelly teda aborti tegema. Juhtum klaariti kohtuväliselt.