Blogid
26. veebruar 2019, 18:12

MARILYN JURMANI BLOGI | Lennujaamades võiks olla riidehoid, kuhu saad jope nädalateks jätta (14)

Istun lennujaamas ja ootan oma Frankfurdi lendu. Hommikul kell kuus sõitsin bussiga Riiga ja nüüd on vaja nelja lennuga Mehhikosse jõuda. See kõik on nii tundmatu maa, et ma vist ei suuda enne, kui ma kohale jõuan, päris rahulikuks jääda.

Ma lähen alati veidi ärevusse, kui pean minema kuhugi, kus ma varem ei ole käinud. See tähendab, et ma ei tea veel päris täpselt, kuidas need lennujaamade süsteemid töötavad. Euroopas tunnen ennast juba üsna kindlalt. Tean, et midagi ei pea olema välja prinditud. Näitad passi ja kõik toimib. Hetkel ongi mu suurim hirm, et äkki tekivad Mehhiko lennule check-in'i tehes probleemid, kuna mul on piletid vaid mobiilis.

Olen juba terve Riia lennujaama läbi jalutanud ja mõtisklen, miks neil ei ole lennujaamas printimise võimalust. Samas muidugi arvan, et kui kõik on süsteemis olemas, siis ei peaks üldse printima. Oeh. Frankfurdist lendan edasi Madridi, aga sealt edasi läheb kahtlaseks. Hea, et ma läbi USA ei lenda, seega ma ei pidanud ESTAt (USA viisat) tegema. Ma vist googeldasin kõik võimalikud kohad läbi, kuna ei suutnud uskuda, et Mehhikosse sõites pole viisat üldse vajagi. Kõik kohad ütlevad, et ei ole vaja, aga samas on klausel, et kui sul ei ole tagasisõidupiletit ette näidata, siis nad ei pruugi sind üle piiri lasta. Sellepärast ma pabistangi selle mitte printimise pärast.

Tavaliselt on mul alati mure ka käsipagasiga, kuna mu väike kohver on täpselt seal piiri peal, kus ma kahtlen, kas ta ikka kuulub mõõtudelt käsipagasi alla. Seega ma võtsin seljakoti, mis tähendab, et ma kavatsen Mehhikos olla enamasti vaid lühikeste pükstega. Sinna juurde kaunilt sobitumas mu talvejope, müts, sall ja talvesaapad, kuna paraku oli Eestist lahkudes siiski miinus kuus kraadi.

See on see teine asi, mis võiks lennujaamades olla – riidehoid, kuniks ma tagasi saabun. Ma tean, et mingid pakihoiud on, aga ma ei ole kunagi tegelikult uurinud, palju see maksaks, kui ma jätaks kaheks nädalaks jope Riia lennujaama. Kõik see tundub igatahes jube tüütu, seega pigem tarin asjad kaasa ja kasutan jope taskuid käekoti asemel.

Kuidas te tavaliselt käitute, kui reisite külmemast riigist soojemasse? Kas lähete poolpaljalt lennujaama või võtate ka lihtsalt jope kaasa? Ja kas te prindite alati kõik dokumendid välja või kasutate nutiseadmeid?

Kui te seda loete, siis olen ilmselt juba kohale jõudnud. Või on mind printimata pileti tõttu sama targalt tagasi saadetud. Teen reisil olles Instagram story'sid, nii et kui tahad olla igapäevaselt kursis, kuidas mul seal joogakoolitusel läheb ja kas ma üldse jõudsin kohale, siis vaata mu Instagram'i.