Marko Reikop ja Anu Välba vabariigi aastapäeval.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
25. veebruar 2019, 11:50

Noppeid aastapäeva intervjuudest: Heinz Valk tõmbab otsad kokku ja Reikop teatab, et sport on saatanast (18)

Televaatajad said Eesti Vabariigi 101. aastapäeva melule Estonias kaasa elada ERR-i vahendusel. Kätlemispauside vahel ja ka pärast seda intervjueerisid Marko Reikop ja Anu Välba saabunud külalisi ja Õhtuleht noppis välja mõned parimad palad!

Intervjuus Helle Meriga küsis Reikop endiselt esileedilt, millest ta mõtleb, kui Viimsis asuva kodu aknast merele vaatab. Kui Meri vastas, et kevadest, aiatöödest ja peenarde tegemisest, vastas Reikop talle: „(Eesti on) Ilus küll, aga vilets, seal ei kasva mitte midagi!”

Kulturisti Ott Kiivikaga põgusalt vesteldes tuli välja, et spordimehe päev algas juba hommikul lipuheiskamisega, siiski jõudis ta päeval väikese uinaku teha. Samal ajal, kui naine end valmis sättis. „Et Ott on ilma meigi ja soenguta tulnud siia!” naljatles Reikop. „Ta on ju ilus mees, mis tal viga,” ei jäänud Gajane Filantšuk vastust võlgu.

Suupisteid vaadates jäi Reikopile silma, et mõned snäkid lähevad paremini kaubaks kui teised. „Inimesed tahavad, et till ei oleks huule peal, kui pildistamisele jõuavad,” sõnas mees.

Presidendiprouaga tolle häälekaotusest rääkides sai Reikop Kersti Kaljulaidi käest pragadagi, sest just ajakirjanikud on Kaljulaidi sõnul põhjuseks, miks tal häält ei ole. „Edaspidi ma palun, et kõik ajakirjanikud arvestaks sellega, et kui inimene on värskelt lõpetanud suusavõistluse, siis ei saa intervjuusid, sest sinna see hääl läks,” suges Kaljulaid Reikopit. „Sport on saatanast! Sporti ei tohi teha!” teatas Reikop seepeale vastu. Sellega meie president siiski ei nõustunud, vaid kinnitas veelkord, et värskelt joone ületanud sportlased ei anna kunagi kohe intervjuusid.

Kui Anu Välba küsis Heinz Valgult, millega mees praegu tegeleb, teatas too: „Hakkan otsi kokku tõmbama!”

Ja lõpetuseks uuris välja Reikop välja, et Maarja-Liis Ilusa tütre esimene sõna oli lill! „Seda ma ei tea, miks just lill, aga seda saab tema käest kunagi hiljem küsida,” selgitas Ilus, lisades, et tema räägib tütrega loomulikult kõigest, kuid pisike neiu kõike veel ei mõista.