Olivia Colman 91. Oscarite jagamisel.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. veebruar 2019, 10:09

PISARAD JA PURISTAMINE: Olivia Colmani tänukõne läheb Oscarite ajalukku (2)

Filmis „Soosik“ kuninganna Anne'i kehastav Olivia Colman sai šoki, kui teda parima naispeaosatäitja Oscari võitjaks kuulutati. Inglise näitlejanna vapustus ning liigutav tänukõne lähevad raudselt Oscarite ajalukku.

Briti seriaalist „Broadchurch“ tuntud Colman teeb põdura kuningannana, kellega tema lähikondlased halastamatult manipuleerivad, tipprolli, mille Oscari-väärilisuses pole kahtlust. Et aga tänavust parima naispeaosatäitja auhinda ennustati pigem Glenn Close'ile, oli Colman rabatud, kui Frances McDormand lavalt tema nime välja hõikas.

Kui tundeliigutusest vabisev näitlejanna viimaks lavale jõudis, tunnistas ta saalis istujatele: „See võit on ausalt öeldes üsna stressirohke ... Täielik naljanumber!“ Superstaaridest koosnev publik naeris soojalt kaasa. Olivia tänas „Soosiku“ režissööri Yorgos Lanthimost, ülistas filmipartnereid Rachel Weiszi ja Emma Stone'i, nimetades neid maailma parimateks töökaaslasteks, ning pöördus ka konkurent Glenn Close'i poole.  „Oled nii kaua mu iidol olnud. Ma ei tahtnud, et see [täna õhtul] nii läheks," viitas Olivia kuldmehikesele. 

Üliarmsalt tänas Colman ka oma vanemaid, lapsi ja ennekõike abikaasa Ed Sinclairi, kellega ta on koos olnud üle 25 aasta. „Ma armastan sind nii väga. Oled mu parim sõber,“ ütles näitlejanna pisarsilmi. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ladylikegr (@ladylike.gr) on