„Õhtu!“Foto: Kanal 2
Tele
22. veebruar 2019, 12:57

Televaatajate leige huvi? Kanal 2 muudab „Reporteri“ ja „Õhtu“ eetriaegu (13)

Kanal 2 kevadhooaeg toob endaga kaasa taas programmimuutused. Sel korral on muudetud nii „Reporteri” kui ka „Õhtu” algus- ja kestusaega.

Kanal 2 pressiteatest selgub, et uudistemagasin „Reporter“ on alates 4. märtsist eetris esmaspäevast reedeni kell 19:00 ja sellele järgnevad vastavalt nädalapäevale kell 20:00 teised Kanal 2 saated („Kuuuurija“, „Radar“, „Kodutunne“, Roaldi nädal“ jm).

Otsesaade „Õhtu!“ algab igal argiõhtul kell 21:00 ning kestab praeguse pooleteise tunni asemel tund aega.

„Õhtu!“ pidi Kanal 2 ekraanil alustama 21. jaanuaril, kuid jõudis televaatajateni lubatust nädala hiljem. Kanal 2 pressiesindaja Mari-Liis Veskus selgitas Kroonikale, et programmi planeerimisel ei ole kõik otsused alati kivisse raiutud. 

Detsembris sõnas telekanali programmijuht Rait Killandi väljaandele, et nad on uue telehooaja programmi kujundamisel arvestanud televaatajate ootusi. „Koos kell 18.30 eetrisse mineva uudistemagasiniga „Reporter“ hakkame pakkuma argipäeviti igal õhtul telesõpradele järjest kolm tundi otseprogrammi, mis on Eesti telemaastikul erakordne. Just otse-eeter oma realistlikkuse ja ettearvamatusega pakub televaatajatele parimat meelelahutust,“ rääkis ta tollal.

Kolmetunnisest otseprogrammist saab märtsist aga ajalugu. Ken Saan selgitas Õhtulehele, et saatevõrgu ehitamine on suur teadus – saated pannakse paika ja siis testitakse, kas saade toimib selles vööndis. Silma hoitakse peal vaatajanumbritel ja sellel, kas sihtrühma tabatakse. „Kanal vaatab väga täpselt, mis numbrid samal ajal konkurendi juures olid, kas nemad võitsid vaatajaid juurde, kas vaataja läks ära. Jälgitakse, milline konkurent nende arvelt vaatajaid juurde sai,” selgitab Saan.