Jussie Smollett 21. veebruaril pärast kautsjoni tasumist Cooki maakonna parandusasutuste osakonnast väljumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. veebruar 2019, 11:58

Teletäht üritas sõimukirja ja rünnaku abil palka juurde saada (8)

Chicago uurijad jõudsid järeldusele, et telesarja „Empire“ näitleja Jussie Smollett lootis rassistlikku ja homofoobset kallaletungi lavastades avalikku kaastunnet äratada ning selle abil seriaali tegijatelt paremat palka välja nõuda. 

Avalikult homoseksuaalne 36aastane teletäht ja näitleja võeti eile vahi alla, süüdistatuna valetunnistuste andmises, kuid vabastati 100 000 dollari suuruse kautsjoni vastu. Sellest pidi ta ise tasuma kümnendiku. Kohtu ette peab Smollett astuma 14. märtsil.

Nigeeriast pärit vennad Abel ja Ola Osundairo olid politseile tunnistanud, et Smollett maksis neile 3500 dollarit, et nad talle öösel tänaval kallale tungiksid. 22. jaanuaril oli näitleja saatnud endale homofoobse ja rassistliku kirja. Politsei väitel lootis Jussie sellega meelitada telesarja „Empire“ väntavalt 20th Century Foxilt välja suuremat palka. Kui see trikk ei mõjunud, palkas Smollett 25. jaanuaril vennad Osundairod teda ründama. 27. jaanuaril viis näitleja vennad, kes samuti olid „Empire's“ episoodilise rolli teinud ning kellest üks tegutses tema personaaltreenerina, paika, kus ta soovis end rünnatavat. Smollett näitas velledele kätte ka politsei turvakaamerate asukohad - kallaletung tuli jäädvustada. 

Politseile väitis Smollett, et talle olid öösel Chicago tänaval kallale tunginud tundmatud mehed, kes karjusid Trumpi-meelset rassistlikku, aga homofoobset sõimu, kallasid talle mingit kemikaali peale ning kägistasid köiega. 

Kallaletung kogus USA meedias tohutut vastukaja - Smollettile avaldasid toetust sellised staarid nagu Ellen DeGeneres, kelle saates näitleja oli neli aastat tagasi oma homoseksuaalsust tunnistanud. Kuid politseis süvenes veendumus, et lugu on kahtlane. 

Juurdlus näitas, et Smollett oli vendade Osundairodega kontaktis tund enne kallaletungi, tund pärast seda ning ka siis, kui nood olid pärast lavastatud rünnakut kodumaale Nigeeriasse naasnud, et kaks nädalat madalat profiili hoida. Kui mehed 13. veebruaril USAsse naasid, tõmbas politsei nad liistule. Vennad tunnistasid salasepitsuse üles. 

TMZ.comi teatel naasis Smollett eile sarja võtetele, kuid need lükkusid edasi, sest näitleja oli äranutetud näoga. Veebikülje teatel kinnitas Jussie kolleegidele oma süütust. „Te teate mind, ma ei teeks teile midagi sellist eluilmaski, te olete mulle pere eest. Vannun jumala nimel, ma ei teinud seda.“