„Simpsonid“, kaader 27. hooajast aastal 2016.Foto: 20th Century Fox Licensing/Merchandising / Everett Collection/ Vida Press
Repliik
23. veebruar 2019, 00:01

Repliik | Perekond Simpsonid võib veel maailma päästa (6)

Maailmas, kus onu Heino naljade peale mitte ei kehitata õlgu, vaid solvutakse, kus kanakarja kambaka kritiseerija pikema jututa tükkideks nokitakse, kus puuris kasvavate hõberebaste pärast kuulutatakse välja näljastreike, ning kriminaalidest löömamehed loovad korrakaitseüksusi, ei ole kerge tervet mõistust säilitada.

Seda mõistust luua ja arendada on veelgi raskem, kui ka „Okasroosikesest“ saab #metoo ja „Pipist“ kärbitakse välja neegrikuningas. Kogu selle jaburuse vastu on õnneks siiski veel olemas „Simpsonite“ multikas, mis on kui sõõm värsket õhku keset valitseva poliitkorrektsuse kultiveeritud solvumist ja vaenu.

Kuna animaseriaal võtab üsna süstemaatiliselt läbi pea kõik inimlikud hüved ja pahed, siis olen avastanud, et see on ka tänuväärne õppematerjal lapsele. Ja kui päris alguses vajasid paljud naljad lahtiseletamist, siis tasapisi paistab elu mõistmine ja huumorisoon arenevat.

Kui nii edasi, siis võib loota, et „Lotte“ järel jõuavad lugemislauale ka Kivirähu „Jumala lood“. Ei ole maailm veel päris hukas (kui India pagulasest Apu Nahasapeemapetiloni kellegi survel seriaalist välja ei kirjutata)!