Ieva IlvesFoto: Teet Malsroos
Maailm
22. veebruar 2019, 10:16

Ieva Ilves ja Baiba Rubesa kandideerivad Lätis europarlamenti (15)

Endine Rail Balticu tegevjuht Baiba Rubesa ja president Toomas Hendrik Ilvese abikaasa ja diplomaat Ieva Ilves kandideerivad Lätis mullu kevadel loodud erakonna nimekirjas Euroopa Parlamenti, teatas Läti rahvusringhääling.

Erakond Attīstībai / Par! (Arengu Heaks / Poolt!, AP!) on mullu kevadel loodud liberaalne Euroopa-meelne poliitiline jõud, kelle üks tuntumaid esindajaid on Läti praegune kaitseminister Artis Pabriks ja ametlikult kinnitamata andmeil on nimekirja esinumber politoloog Ivars Ījabs, teisel kohal kandideerib Rubesa ja kolmandal positsioonil Ieva Ilves, teatas ERRi uudisportaal.

Ieva Ilves elab praegu ajutiselt USA-s, sest tema abikaasa töötab külalisõppejõuna Stanfordi ülikoolis, kuid kirjutab sageli Läti meedias digi- ja küberteemadel. Lühikeses kommentaaris ERR-ile kinnitas Ieva Ilves poolehoidu ja toetust erakonnale, ent jäi ebamääraseks enda ja AP! seotuse kommenteerimisel, öeldes lihtsalt, et AP! on tema jaoks väga sümpaatne.

Läti allikate hinnangul soovib Ieva Ilves kandideerimisega eelkõige toetada allianssi AP! ega mõtle tegelikult Brüsselisse tööle minekule.

Kroonika kirjutas kolm aastat tagasi, et Ieva Ilvesest ja Baiba Rubesast said lähedased sõbrannad, kui nad Aserbaidžaanis koos lätlaste jaanipäeva tähistasid.

"Kujutage ette, kusagilt leidis ta juunis karikakraid. Kaspia mere äärest! See on erakordne ja näitab tema kirglikkust kõik asjad detailideni läbi planeerida," iseloomustas Rubesa Ieva Ilvest.