Vasakult: Maiken Schmidt, Tanel Toom ja Ester KuntuFoto: Heiko Kruusi
Tele
21. veebruar 2019, 20:36

Maiken Schmidt: kandsin „Tõe ja õiguse” võtetel lisaks enda rasedakõhule veel kahte kõhtu

„Mul tuli eredalt meelde meie casting, mida Estriga koos tegime. Pidime koos kartulivõtustseeni mängima. Tegime seda Allfilmi põranda peal. Kratsisime põrandat ja see tundus hästi ebamugav, aga midagi seal sündis. Tundus, et ka režissööri jaoks läks midagi elama,” räägib „Tões ja õiguses” Krõõda tegelaskuju mängiv Maiken Schmidt.

Vargamäe Mari rollis olev Ester Kuntu sõnab „Ringvaates”, et ei saa eilsest esilinastusest eriti rääkida, sest nutt tuleb peale. „Just vaatasin, et 2015. aasta septembris saime rollikinnitused, mis on väga ammu. Elasin selle tegelaskujuga kõik need aastad koos ja nüüd ta läheb teiste ette. Tajun selles mingisugust lõpetatust. See paneb heldima.”

Maiken jõudis kolm aastat kestnud filmivõtete ajal ka lapse sünnitada. „Oli huvitav tunda, et vahepeal oli mul endal natuke pisem kõht, aga filmis oli vaja suuremat kõhtu ning mulle pandi kaks kõhtu lisaks. Lisaks õmmeldi mulle selga riided, mis tegid tualetis käimise üsna keeruliseks,” meenutab ta.

„Kui mul oli oma tita käes, siis oli hetki, kus pidin olema suure rasedakõhuga ja pidin vahepeal oma last toitma. Pidin kuidagi oma riietuse lahti tegema ja panin lapse kõhuli oma suure kõhu peale, et ta kuidagi mu rinna juurde pääseks,” räägib Schmidt, kuidas last võtete ajal imetama pidi.