VILJU NAUTIMAS: (vasakult) Maiken Schmidt (Krõõt), režissöör Tanel Toom ja Ester Kuntu (Mari) filmi „Tõde ja õigus“ esilinastusel Solarise Apollo kinos.Foto: HEIKO KRUUSI
Film
22. veebruar 2019, 00:01

Maiken Schmidt „Tõe ja õiguse“ esilinastusel: „Miski sisetunne ütles, et mina hakkan Krõõta mängima.“ (16)

„Ma polnud üldsegi kindel, et saan Krõõda rolli, aga casting' ul vähemalt tundsin, et olin endast andnud kõik, teinud maksimumi, mistõttu isegi eitava vastuse puhul poleks ma enda peale pahane olnud. Oleksin vaid mõelnud, et ahah, järelikult keegi teine sobis sinna paremini, mitte et mina oleksin midagi halvemini teinud,“ arutleb Tallinna Linnateatri näitleja Maiken Schmidt, kes Tanel Toomi suurfilmis kehastab Vargamäe noorperenaist.

„Ma polnud üldsegi kindel, et saan Krõõda rolli, aga casting' ul vähemalt tundsin, et olin endast andnud kõik, teinud maksimumi, mistõttu isegi eitava vastuse puhul poleks ma enda peale pahane olnud. Oleksin vaid mõelnud, et ahah, järelikult keegi teine sobis sinna paremini, mitte et mina oleksin midagi halvemini teinud,“ arutleb Tallinna Linnateatri näitleja Maiken Schmidt, kes Tanel Toomi suurfilmis kehastab Vargamäe noorperenaist.

Filmi pidulikust esilinastusest on möödas vähem kui tund, järelpidu Sakala tänaval NO teatri hüljatud saalides käib täistuuridel ja emotsioonid on kõrgel nii tegijatel kui ka vaatajatel. Loomulikult on sellises olukorras raske esmamuljeid sõnadesse seada. Aga ikkagi: millised tunded valdasid Maikenit hetkel, kui ta oli oma sisetundele kinnitust saanud? 

„Kahtlemata olin rõõmus. Ei saa öelda, et oleksin ette teadnud, et mina hakkan filmis Krõõta mängima, aga miski sisetunne ütles, et nii võib juhtuda. Mul oli tunne, et nii see läheb. Juba siis, kui käisime koos Ester Kuntuga casting'ul, oli nagu mingi aimdus, mis enam lahti ei lasknud. Vastutusekoorem, mis selle rolliga kaasneb, ei olnud esimene asi, mis mind sel hetkel tabas. Esimene mõte oli ikka see, et jessma sain sellisesse filmi sellise rolli! Eks edevus mängis oma osa ja lisas motivatsiooni teha oma tööd nii hästi kui võimalik,“ tunnistas Maiken pärast esilinastust. 

Edasi lugemiseks: