Foto: Promomaterjalid
Saund
21. veebruar 2019, 15:30

ARMASTAJAPAARI TAASKOHTUMINE: Albano Carrisi ja Romina Power annavad Tallinnas ühise kontserdi

Itaalia 1980. ja 1990. aastate kuulsaim abielupaar Albano Carrisi ja Romina Power astub 3. augustil Tallinna lauluväljakul koos üles. Pärast lahutust 1999. aastal ei jaganud Carrisi ja Power kuni 2013. aastani lava. Praegu annavad nad ühiskontserte üliharva.

Aastal 1975 moodustasid abikaasad Albano Carrisi ja Romina Power muusikaduo, mis laulis end lugudega „Felicita“, „Sharazan“ ja „Ci Sara“ kuulajate südameisse. Paar saavutas 1980. ja 1990. Euroopas ja Nõukogude Liidus suure populaarsuse. Kahel korral osales duo Eurovisioni lauluvõistlusel ja viis korda Sanremo laulufestivalil, mille Carrisi ja Power 1984. aastal lauluga „Ci Sara“ ka võitsid.

Albano Carrisi, tuntud kui Al Bano, alustas karjääri 50 aastat tagasi, mil pääses juba noore poisina esinema Itaalia televisiooni ja mitmele sealsele menukale festivalile. Aasta hiljem avaldas ta laulu pealkirjaga „Nel Sole“, mis saavutas kolme kuuga tohutu edu ja müüs Itaalias üle 600 000 koopia. Nüüd peab laulja vabal ajal Itaalia lõunaosas omanimelist spaahotelli ning talle kuulub maailmakuulus veiniistandus.

Romina Francesca Power on Los Angeleses sündinud laulja ja näitleja. Varajases nooruses avastas ta The Beatlesi ja Bob Dylani, kes said tema suureks muusikaliseks inspiratsiooniks. Laulmise ja laulude kirjutamise kõrval hakkas naine mängima Itaalia filmides. Pärast Al Banost lahkuminekut osales Romina mitmes Itaalia telesaates ja korraldas kunstinäitusi. Aastal 2007 kolis ta kodumaale USAsse, kus elab tänaseni. Romina oskab viit keelt: inglise, itaalia, hispaania, prantsuse ja hollandi keelt.

Kontserdi korraldaja Monster Music annab teada, et ürituse ajaks muudetakse Tallinna lauluväljak mini-Itaaliaks. Laulukaar hakkab tänu uhkele valguspargile ja suurtele ekraanidele meenutama romantikapealinna Veronat. Lisaks on külastajatel võimalus sommeljeede abil tutvuda Itaalia veinidega, sealhulgas ka Albano Carrisi veiniistandusest pärit toodanguga.