Aivar Visnap Tartu maakohtus.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
21. veebruar 2019, 07:17

Hedvig Hansoni maja süütaja vaidlustab vangistuse (10)

Hedvig Hansoni maja süütamise ja oma naise kallal vägivalla tarvitamise eest kaheksaks aastaks vangi mõistetud  Aivar Visnapi kaitsja vaidlustab maakohtu otsuse Tartu ringkonnakohtus. 

Süüdistuse järgi valas Visnap mullu 7. juulil Viljandimaal tahtliku tapmise eesmärgil öisel ajal bensiiniga üle lauljatar Hedvig Hansoni elamu trepi ja osa seintest. Ta oli seejuures teadlik, et majas on kannatanu koos kahe alaealise lapse ja tuttava mehega. Seejärel maja süüdanud Visnap seadis sellega ohtu kannatanute elu, tervise ja vara, seisab süüdistuses. Pärast süütamist üritas kannatanu tuttav leeke summutada, kuid süüdistatav püüdis teda takistada. Tapmine jäi lõpule viimata, sest Hansoni tuttaval õnnestus osaliselt tuli kustutada ja peagi jõudsid kohale päästjadki. Tartu maakohus tunnistas Visnapi süüdi mõrvakatses ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle liitkaristusena kaheksa-aastase vangistuse. 

Kohus leidis, et uuritud tõendid kinnitavad tema süüd. Karistuse mõistmisel arvestati, et Visnapi süü on mõrvakatses keskmisest suurem, sest hetkel, kui ta maja süütas, viibisid seal peale täiskasvanute kaks last, ning ta pani süüteo toime kavatsetult. Kohus kergendas karistust, sest tegu jäi katsestaadiumisse. Samuti ei leidnud tõendamist mõrvakatsesüüdistus majas viibinud kannatanu tuttava mehe suhtes.

Visnap kinnitas maakohtus, et ei pannud maja põlema. „Nägin maja juures kuma, kuulsin kisa ja läksin appi,“ ütles ta.

Vandeadvokaat Mart Sikuti sõnul ei tunnista Visnap end süüdi. „Tervikotsuse saamisel pöördume apellatsiooni korras ringkonnakohtusse. Kahjuks ei saa ma teemat rohkem kommenteerida.“