Mandy MooreFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. veebruar 2019, 13:39

Mandy Moore hirmsast abielust: „Tundsin, et olen uppumas...“

USA näitleja ja laulja Mandy Moore tunnistab, et pidi muusik Ryan Adamsile nende abieluaastatel ema eest olema. Mandy enese karjäär jäi soiku, sest mees nõudis nii palju tähelepanu. „Tundsin, et olen uppumas,“ meenutab Moore aastatel 2009-2015 kestnud abielu.

Eelmisel nädalal süüdistas mitu noort naisartisti New York Timesi artiklis Ryan Adamsit seksuaalses ahistamises ja psühhoterroris. Noorte naismuusikute karjääri turgutajana tuntud rokkar pakkunud neile karjäärivõimalusi, kuid selgus, et tasu ootas ta natuuras. Kui naised seksuaalsuhtest keeldusid, polnud ühistööst enam juttugi ning algas hoopis psühhoterror. Üks 20aastane naine oli enda sõnul 15, kui muusik temaga arvuti- ja telefoniseksi harrastas ning oma suguelundi fotosid-videoid näitas. Kuigi New York Timesi valduses oli nendevahelisi tuhandeid sõnumeid, eitas Adams neiu süüdistusi kategooriliselt ning väitis, et artikkel kubiseb valedest ja ebatäpsustest. 

See leidis aset ajal, mil Adams oli abielus Mandy Moore'iga. Menusarjast „This Is Us“ tuntud Moore nimetas New York Timesi artiklis enda ja Ryani abielu masendavaks ajajärguks. Nüüd seletas Mandy Marc Maroni podcast'is WTF, et pidi olema Ryanile ema eest. „Selline dünaamika on täiesti ebaterve. Ma ei tunnetanud enam iseennast ... Olin nii tühine.“

Moore pidi ohverdama oma karjääri, kuna Adamsi vajaduste täitmine nõudis kogu tema aja. Mandyle sai selgeks: ta ei saa tööle keskenduda, sest muidu variseb kodune elu kokku. Tänulikkust polevat Ryan ilmutanud: ta hoopis alandas oma naist. Tema silmis polnud Mandy mingi õige muusik, kuna too ei oska ühtki instrumenti mängida. Sellal kui Adams teiste noorte naisartistidele karjäärile hoogu andis, ei teinud ta omaenda naise toetamiseks midagi - Mandyga kahasse kirjutatud lugusid andis ta hoopis teistele lauljataridele esitada.

Seda, et abielust enam asja ei saa, mõistis Mandy siis, kui tundis end uppuvat „Olin nii kurb. Tundsin end koos Ryaniga niivõrd üksildaselt.“ Niipea kui Moore otsustas abielule kriipsu peale tõmmata, võttis ka tema karjäär uuesti vedu. „Pool aastat hiljem kutsuti mind „This Is Us'i“.“