Foto: imago / scanpix
Inimesed
20. veebruar 2019, 10:55

Põletavad küsimused: mis saab Karl Lagerfeldi kuulsast kassist ja kes pärib hiigelvaranduse? (9)

Kurb uudis Karl Lagerfeldi lahkumisest on tõstatanud mitmeid küsimusi seoses tema päranduse ja Chaneli moemaja tulevikuga, kuid paljusid huvitab ka moekeisri kuulsa kassi saatus. 

Saksa päritolu Karl Lagerfeld oli üks hinnatumaid disainereid läbi aegade, kes oma isikliku brändi rajamise kõrvalt oli mitu aastakümmet loominguliseks jõuks ka Chaneli ja Fendi moemajades. Ent lisaks moekunstile oli mees kiindunud ka kassidesse ja 7-aastane Choupette oli talle äärmiselt kallis.

Birma tõugu sinisilmne Choupette sattus moekunstniku hoolde aastal 2011, kui modell Baptiste Giabiconi palus Lagerfeldil oma kassi eest hoolitseda, kirjutab ajakiri Nylon. "Choupette kuulus ühele minu sõbrale, kes uuris minu teenijannalt, kas ta võiks kassi eest paar päeva hoolt kanda,” meenutas Lagerfeld. Sellest sai alguse aga imeline kiindumus ja Giabiconi oma lemmikut enam tagasi ei saanud: "Ta sai endale teise kassi, kelle ta paksuks söötis, aga Choupette'ist sai maailma kõige kuulsam ja rikkam kass," muigas moelooja.

Tänaseks päevaks on tegemist tõepoolest maailma ühe rikkaima kassiga, kellel on Instagramis üle 185 000 jälgija. Aastal 2012 antud intervjuus paljastas Lagerfeld, et nad söövad kassiga ühise laua taga ja lemmiku käsutuses on kaks isiklikku teenrit. Üks teener hoolitseb Choupette'i eest päeval, teine öösel ja vastavasse päevikusse pannakse kirja kõik tema tegemised.

Loomulikult sai poputatud kiisust koheselt ka sotsiaalmeediastaar ja kuulduste kohaselt teenis ta aastal 2014 rohkem kui supermodell Cara Delevingne. Choupette tegi modellitööd kosmeetikabrändile Shu Uemura ja poseeris Opel Corsa autokalendri jaoks, millega teenis kolm miljonit eurot. Lagerfeld täheldas aga, et on kassi tööotsade suhtes äärmiselt valiv: "Ma ei luba tal toidureklaame ja muid sarnaseid asju teha. Ta on selleks liiga peen." 

Oli ainult paar asja, mida Karl Lagerfeld sellest kassist rohkem armastas. Aastal 2013 teatas moejumalus, et võimaluse korral ta isegi abielluks temaga! "Inimeste ja loomade vahel pole veel abielu...Ma poleks kunagi arvanud, et ma niimoodi ühte kassi armun," rääkis ta väljaandele CNN.

Hetkel spekuleeribki välismeedia, et Karl Lagerfeld võis jätta oma 150miljonilise hiigelvaranduse Choupette'ile. Kui kass nimetataks pärijaks läbi ühingu või sihtasutuse, võiks Saksamaa seaduste kohaselt selline variant vabalt läbi minna. Pärijate seas võivad olla ka Lagerfeldi modellist muusa Brad Kroeing ja tema poeg Hudson, kelle ristiisa moelooja oli.