Pilt on illustreeriv.Foto: PantherMedia/Scanpix
Tele
19. veebruar 2019, 20:45

„Eestlaste kolmnurgas“ purjus peaga tehtud video, mis hävitas noore naise elu, kustutati pärast „Kuuuurija“ saadet internetist (28)

Eilses "Kuuuurijas" rääkis oma loo noor eestlanna, kelle elu hävines pärast purjus peaga tehtud videot, mille ta postitas Facebooki gruppi "Eestlaste kolmnurk". Kuigi neiu kustutas video grupist, oli keegi teine selle juba alla laadinud ja YouTube'i postitanud. Pärast "Kuuuurija" saadet video keskkonnast aga eemaldati.

Mari-Liis tegi "Eestlaste kolmnurga" grupis live videot, ehk otseülekannet ning kahetses koheselt tehtud videot. See video rikkus neiu sõnul tema elu. Pärast seda tulid inimesed isegi tema töökohta ja küsisid, et kas tema on see neiu, kes videot tegi. Toitlustusasutuses töötanud neiu kohta hakkas levima kuulujutt, et ta sülitab toidu sisse, ja see tekitas klientides hirmu. Tööandja pani Mari-Liisi nõudepesijaks, et kliendid teda ära ei tunneks.

Kuigi ta kustutas selle video grupist ära, oli keegi selle salvestanud ja Youtube’i üles pannud. Mari-Liisil ei olnud ka võimalust võimuorganite kaudu vieo eemaldamist taotleda, kuna politsei palus tal teha avalduse läbi kohtu. Üheksa klassi haridusega neiu teenib aga alla 400 euro kuus ja võimekust läbi kohtu asju ajada tal ei olnud. Ka veebikonstaabel ei saanud teda aidata.

"Kuuuurija" veebis antakse teada, et video eemaldati YouTube'ist mõned minutid pärast "Kuuuurija" saadet ja tundmatu isiku poolt postitatud videoid enam Mari-Liisi teadmata internetis ei levi.