Tigran GevorkjanFoto: Alar Truu
Inimesed
19. veebruar 2019, 11:26

Nalja peab ka vanglamüüride vahel saama! Koomik Tigran käis kinnipeetavaid lõbustamas (1)

„„Kuidas läheb, poisid?“ – „Istume,“ kõlab vastuseks. Selliste sõnade saatel astus laupäeval Tartu Vangla klubiruumis vangide ette püstijalakoomik Tigran Gevorkjan, et tuua killuke meelelahutust paika, kus nalja saab pigem harva ning põhjust südamest naerda justkui väga polegi,” kirjutab Tartu vangla oma Facebooki lehel.

Et varem oleks mõnes Eesti vanglas stand-up etendus toimunud, ei ole teada. Siiski polnud Tigran ainus püünele astunud vaid vangla sõnul tegid seda ka kinnipeetavad ise. Esitati bändiga nii omaloomingut kui ka tuntud kavereid.

Soojalt vastuvõetud Tigrani sõnul tal vanglas ülesastumise osas eelarvamusi ei olnud: „Ma ei arva, et meelelahutus vanglas oleks liigne luksus, igaüks on väärt, et korrakski südamest naerda. Minu jaoks oli siiatulek võimalus teha kellegi jaoks midagi head ja olulist.“

Etenduse lõpus hetkeks tõsinedes jagas Tigran publikuga olulist mõtet – mõelge järele, kelle või mille nimel tegutsete ning mis teist saab – ning julgustas oma elust näiteid tuues tegema paremaid valikuid.

„Kui seni on suurem osa sedasorti esinemisi saanud teoks isiklike kontaktide toel ja vangla initsiatiivil, siis meie tutvusringkond on vaikselt ammendumas, mistõttu ootame pikisilmi üha uusi julgeid artiste endast märku andma,” kutsub vangla üles artiste rohkem seda sorti ülesastumisi tegema.